Dolar $
34.02
%0.22 0.07
Euro €
38.04
%0.5 0.19
Sterlin £
45.07
%0.95 0.42
Çeyrek Altın
4516.36
%1.25 55.1
SON DAKİKA
Otomotiv Cumartesi 24 Ağustos 2024 02:41

ÇEVRE DOSTU GİRİŞİMLERİ OTOMOTİV ENDÜSTRİSİNE YÖN VERİYOR

Chery Group, sürdürülebilir ve çevre dostu girişimlerle otomotiv endüstrisinin yeşil dönüşümüne öncülük ediyor. Bu kapsamda markanın yıllık yeşil gelir faaliyetlerinden elde ettiği miktar 10,9 milyar Çin Yuanı'nı aştı. Yeni enerji araçları sektöründe elde ettiği güçlü büyüme grafiği ve pazar rekabetçiliğinin yanı sıra Chery, otomotiv endüstrisinin yeşil dönüşümünü desteklemedeki aktif rolüyle de otomotiv endüstrisinin lider markalarından biri oluyor.

Çevre dostu girişimleri otomotiv endüstrisine yön veriyor

Çin’in önde gelen otomotiv üreticilerinden Chery, Fortune tarafından hazırlanan 2024 Çin ESG (Çevresel, Sosyal ve Yönetişim) Etki Listesi’ne adını yazdırabilen üç Çinli otomotiv üreticisinden biri olmayı başardı. ESG alanındaki üstün performansının yanı sıra yeşil dönüşüme öncülük etmesiyle de öne çıkan Chery, ekolojik öncelik ve yeşil kalkınma alanlarında yürüttüğü faaliyetleriyle sürdürülebilir bir gelecek inşa etme konusundaki kararlılığını sürdürüyor. Küresel operasyonlarını 20 yılı aşkın bir süredir sürdürülebilir kalkınma ilkelerine bağlı kalarak yöneten Chery Group, yüksek kaliteli büyümeyi sağlamak amacıyla ESG girişimlerini aktif bir şekilde yürütmeye devam ediyor. Yeşil ve düşük karbonlu kalkınma konusundaki faaliyetleriyle endüstriye yön veren marka, yeni enerji araçlarının gelişimine stratejik bir şekilde odaklanmış durumda. Hidrojen içten yanmalı motorlar ile hidrojen yakıt hücreleri gibi yeşil teknolojilerin gelişimi de bu faaliyetler kapsamında hızlandırıldı.

Ekolojik öncelik ve yeşil kalkınmayla hedef düşük karbonlu ulaşım! 

Düşük karbonlu ürünler üretme, yeşil operasyonları hayata geçirme, döngüsel ve sürdürülebilir ekonomiyi destekleme konularında kararlı olan Chery Group, yeni enerji araç satışları ve enerji tasarrufu kazançları da dahil olmak üzere yeşil operasyonlardan 10.9 milyar Çin Yuanı’nı aşan gelir etmeyi başardı. Doğayla uyumlu iş uygulamaları geliştirmesinin yanı sıra insan ve doğa arasındaki uyumu teşvik etmeyi ve gezegenimizi korumayı amaçlayan Chery Group, ürün felsefesini yeniden tanımlıyor ve daha yeşil, daha sürdürülebilir ürün yelpazesiyle ekolojik kalkınmanın sürdürülebilmesinde aktif rol oynuyor. Bu kapsamda marka, TIGGO 7 Pro PHEV ve TIGGO 8 Pro PHEV gibi modelleri içeren yeşil enerji araçları yelpazesini aktif bir şekilde genişletiyor. Chery’nin teknoloji, tasarım ve sürdürülebilirlik anlamında endüstriye yön veren yeni enerji araçları, farklı pazar segmentlerini kapsayarak, çeşitli kullanıcı ihtiyaçları için çoklu güç seçenekleri sunuyor.

Sadece üretimde değil, tüm yaşam döngüsü boyunca azaltılmış emisyon!

Chery, tüm yaşam döngüsü boyunca araçlarının emisyonlarını azaltmaya odaklanmış durumda. Güvenlik, ekonomi ve çevre dostu olmak gibi faktörleri yeşil ve ekolojik kalkınma felsefeleriyle uyumlu şekilde uygulayan marka, teknoloji ve inovasyonun sınırlarını zorlayarak üstün performansa sahip güç sistemleri geliştiriyor. Böylece Chery, hibrit ve tamamen elektrikli seçeneklerinin yanı sıra menzil uzatıcı güç seçenekleriyle de düşük emisyonun tüm avantajlarını kullanıyor ve yeni enerji araçlarının gelişimini hızlandırıyor. Tüm bu çevreci ve gelişmiş güç seçenekleri son hızla geliştirilirken, hidrojen içten yanmalı motorlar ve hidrojen yakıt hücresi gibi teknolojileri de geliştirmeye devam eden Chery, ürünlerine “yeşil genler” entegre ederek yüksek menzil, düşük enerji tüketimi ve düşük karbon emisyonu sunan modellerini çeşitli, pratik ve cazip tüketim seçenekleriyle kullanıcılara sunuyor.

Sürdürülebilir araştırma ve geliştirme çabalarına hız kesmeden devam eden Chery, araçların enerji tüketimini azaltmaya yönelik yeniliklere de odaklanıyor. Araç yapısını sürekli olarak iyileştirmek ve geleceğin ulaşım teknolojilerini bugünden sunmak için rüzgâr direnci, entegre bileşenler ve kritik parçaların işlevsel entegrasyonu gibi konulara yoğunlaşmasının yanı sıra Chery, malzeme bilimi anlamında da çığır açan teknolojiler geliştirmeye devam ediyor. Hafif araç çözümlerini araştıran marka, ultra yüksek dayanıma sahip çelik gibi hafif malzemeler geliştirip, kullanarak hem araç performansına hem de malzeme dayanımına büyük ölçüde katkıda bulunuyor ve aynı zamanda enerji tüketiminin azaltılmasına yardımcı oluyor. Chery, mevcut modellerinde hali hazırda düşük karbonlu ve yenilenebilir malzemeler kullanarak yeşil ve yeni enerjili araç pazarındaki güçlü varlığını sürdürmeye devam ediyor. Biyobazlı, düşük karbonlu, geri dönüştürebilir plastik ve metaller gibi malzemeler kullanan Chery, bu malzemelerin kullanım oranını gelecekte daha da artırmayı planlıyor. Böylece Chery, ekolojik kalkınma ve sürdürülebilir ulaşım anlayışına uygun olarak araç başına düşen karbon ayak izini daha da azaltarak, dünya kaynaklarının etkili ve verimli kullanılmasına da katkıda bulunuyor.

2023 Chery ESG raporu, Chery’nin yeşil gelir elde etmedeki başarılarını ortaya koymakla kalmıyor, aynı zamanda sürdürülebilir kalkınma felsefesine karşı olan bağlılığını da ortaya koyuyor. Chery Group, sadece sürekli teknolojik yenilikler ve ürün geliştirmeleriyle otomotiv sektörünü daha yeşil ve çevre dostu bir geleceğe yönlendirmiyor, aynı zamanda insanlık ile doğa arasında uyumlu bir yaşam hedefi oluşturma doğrultusunda katkı sağlıyor.