Dolar $
33.93
%0.19 0.06
Euro €
37.94
%0.39 0.15
Sterlin £
44.41
%-0 -0
Çeyrek Altın
4507.97
%-0.2 -9.12
SON DAKİKA
Teknoloji Perşembe 22 Ağustos 2024 02:53

ÇEVRE DOSTU DOĞUŞMALI KAZAN

COPA, orta ve büyük ölçekli konut ve işyerlerinin merkezi bir sistem ile gerek ısıtılması gerekse de sıcak su ihtiyaçlarının karşılanması için piyasaya yeni bir ürün sundu. Premix yoğuşma teknolojisi ile geliştirilen yeni COPA Formax duvar tipi kazanlar, merkezi ısıtmalarda önemli tasarruf sağlıyor. NOX Class 6 emisyon değerleri ile çevreci ve doğa dostu olan COPA Formax kazanlar hem doğalgaz hem de LPG ile çalışabiliyor.

Çevre dostu doğuşmalı kazan

65 – 90 – 100 - 125 ve 150 kW olmak üzere 5 farklı kapasiteye sahip olan Formax duvar tipi kazanlar; hermetik duvar tipi olarak kullanılabilmesinin yanı sıra, yüksek kapasiteli ısıtma ihtiyaçlarını da kaskad bağlantı sistemiyle karşılıyor. 

Premix yoğuşma teknolojisine ve yüksek performansa sahip Formax duvar tipi kazanlarda üretilen ısı enerjisinin tamamından yararlanılmıyor. Üretilen enerjinin yüzde 8’i baca gazları ile atmosfere atılıyor, yüzde 11'i ise yanma sonucu oluşan suyu buhar halinde tutmak için kullanılıyor ve yanma gazlarıyla birlikte atmosfere atılıyor. Formaz duvar tipi kazanlarda atık gaz içindeki su buharı yoğuşlaştırılıp “yoğuşma gizli ısısı” dönüş suyuna geri aktarılarak tasarruf sağlanıyor. Baca, radyasyon ve soğuma kayıpları düşürülerek kazanın verimi arttırılıyor ve emisyon değerleri düşürülüyor. 

NOX Class 6 emisyon değerleri ile çevreci ve doğa dostu olan COPA Formax kazanlarının piyasadaki diğer ürünlere göre farklılaşan bir diğer özelliği 15 adet kazana kadar kaskad olarak bağlanabilmesi ve kaskad bağlantı sırasında ara bir çevirici ihtiyacı olmadan kullanılabilmesi.

Premix yoğuşma teknolojisi ve micro alevli metal fiber kaplı çelik brülör ile yüzde 109 verim sağlayan Formax kazanlar doğalgaz veya LPG ile çalışmaya uygun. Frekans kontrollü fan ve yüksek performansa sahip paslanmaz çelik yoğuşma eşanjörü ile her kapasitede yüksek verime sahip Formax kazanların, entegre baca klapesi,  6 bar işletme basıncı ile yüksek binalarda kullanım avantajı, düşük atık gaz emisyonu, çalışma fonksiyonlarının tamamının izlenebildiği mikroprosesör kontrollü dijital LCD ekranı, dış  hava sensörü bağlanması durumunda dış hava kompanzasyon paneli, kazan üzerinde bulunan kontrol paneli ile 15 adet kazan + 3 adet zon bağlantı ve kontrol imkanı bulunuyor. Open-Therm modülasyonlu veya on-off oda termostatları ile çalışma imkanı da veren Formax kazanlar bina otomasyon sistemleri ile entegre çalışabilir (0-10vdc girişi) ve çalışma göstergesi ile arıza göstergesine bağlanarak uzaktan kontrol edilebilir.