Dolar $
33.02
%-0.16 -0.05
Euro €
35.95
%-0.54 -0.19
Sterlin £
42.7
%-0.71 -0.3
Çeyrek Altın
4183.67
%-1.85 -77.97
SON DAKİKA
Hibya Haber Ajansı | GÜNDEM Cuma 19 Temmuz 2024 19:00

ÇELİK: SOYKIRIM SİYASETİNE KARŞI MÜCADELEYİ SÜRDÜRECEĞİZ

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, İsrail Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben Gvir'in Mescid-i Aksa'da gerçekleştirdiği eyleme ve İsrail parlamentosunun Filistin Devleti'nin varlığını reddeden kararına tepki gösterdi.

Çelik: Soykırım siyasetine karşı mücadeleyi sürdüreceğiz

AK Parti Sözcüsü Çelik, İsrail Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben Gvir’in polis eşliğinde Mescid-i Aksa'ya girerek provokasyona imza atmasının daha büyük bölgesel çatışmalara yol açabilecek son derece kışkırtıcı bir eylem olduğunu vurguladı.

İsrail parlamentosunun Filistin Devleti’nin varlığını reddeden kararının ise mevcut soykırımcı yönetimin asimilasyon ve soykırım politikalarının tescili olan hukuksuz bir karar olduğunu belirten Çelik, "Bölge barış ve istikrarını daha büyük tehditlerle karşı karşıya bırakan her iki adım da vahimdir." dedi.

"Ortadoğu’da kalıcı barıştan yanayız ve bunun yolu adil bir barış temelinde, başkenti Doğu Kudüs olan Filistin Devleti’nin kurulmasıdır." ifadelerine yer veren Çelik "Gelinen noktada uluslararası toplum acil inisiyatif almalı ve barış için elini taşın altına koymalıdır. Cumhurbaşkanımızın adil bir barış için yürüttüğü mücadelenin esasları dünyada giderek daha çok devlet tarafından sahiplenilmektedir. Soykırım siyasetine karşı mücadeleyi sürdüreceğiz." açıklamasını yaptı.

ABONE OL