Dolar $
34.02
%0.22 0.07
Euro €
38.04
%0.5 0.19
Sterlin £
45.07
%0.95 0.42
Çeyrek Altın
4516.36
%1.25 55.1
SON DAKİKA
GÜNDEM Cumartesi 24 Ağustos 2024 02:38

"CE BELGESİNE SAHİP HER ÜRÜN GÜVENLİK KOŞULLARINI SAĞLAMIYOR"

'Avrupa Uygunluk Belgesi' anlamına gelen CE belgesi (işareti), doğalgaz ve elektrikle çalışan ürünlerin can ve mal emniyeti ile çevre koruması sağladığını deklare ediyor. CE belgesi (işareti), tüketicilerin ürün tercihinde önemli bir referans olarak kabul ediliyor, ancak ne yazık ki bu işarete sahip her ürün, güvenlik koşullarını sağlamıyor.

Doğalgaz ve elektrikle çalışan ürünlerin emniyetli bir şekilde üretilmesi, temel güvenlik koşullarının sağlanması açısından kritik önem taşıyor. ‘Avrupa Uygunluk Belgesi’ anlamına gelen CE belgesi (işareti), tüketicilerin ürün tercihinde önemli bir referans olarak kabul ediliyor. Çünkü imalatçı firmalar tarafından ürün üzerine vurulan CE işareti, ürünün can ve mal emniyeti ile çevre koruması sağladığını deklare ediyor. Avrupa Birliği ülkeleri, elektronik aksama sahip ürünlerde kalite ve güvenlik koşullarının sağlanması için CE belgesini (işareti) zorunlu tutuyor.

“CE belgesine sahip her ürün, güvenlik koşullarını sağlamıyor” diyen Çukurova Isı Pazarlama Müdürü Osman Ünlü, tüketicileri uyardı:

“CE işareti, tüketiciler için önemli bir satın alma kriteri ancak ne yazık ki bu işarete sahip her ürün, güvenlik koşullarını sağlamıyor. Bu durum ısıtma sektörünün radyant ısıtıcı ürün gruplarında sıklıkla karşılaştığımız sorunlar arasında yer alıyor. Çünkü piyasadaki bazı firmaların CE başvurusu için hazırladıkları şahit numune ile piyasaya sundukları radyant ısıtıcı ürünü arasında ciddi farklılıklar bulunuyor.

“No name komponentler kullanabiliyor”

CE alırken cihaz içerisinde kullanılan her bir komponenti, CE belgeli olarak seçen bazı üreticiler, belge alındıktan sonra no name yani markasız komponentler kullanabiliyorlar. Bu durumun önüne geçmek için denetimlerin artırılması ve tüketicilerin bu konulara hassasiyetle yaklaşıp, doğru markayı tercih etmeleri gerekiyor. Doğalgaz yakan ve yüksek sıcaklılarda çalışan radyant ısıtıcılarda, tüketici güvenliği için cihaz güvenliğinin tam olması hayati önem taşıyor.” dedi.