SON DAKİKA
Madencilik Pazartesi 16 Eylül 2024 02:53

ÇAYIRHAN SANTRALİ İHALEYE ÇIKIYOR

Hazine ve Maliye Bakanlığı Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Çayırhan Termik Santrali ve Çayırhan Linyit İşletmesi'ne ait taşınırlar ve taşınmazların özelleştirileceğini duyurdu.

Çayırhan santrali ihaleye çıkıyor

İhale süreci, santral ve işletme tarafından kullanılan varlıkların "varlık satışı" yöntemiyle, maden ruhsatlarının ise "işletme hakkının verilmesi" yöntemiyle yapılacak.

Özelleştirme ihalesine ilişkin olarak belirlenen şartnameler ve tanıtım dokümanlarının bedeli 200 bin lira, geçici teminat bedeli ise 150 milyon lira olarak belirlendi. İhaleye katılmak isteyenler, son tekliflerini 4 Aralık 2024 tarihine kadar sunabilecekler.

İhale süreci, kapalı zarfla teklifler alınarak ve görüşmeler yapılarak "pazarlık" usulüyle gerçekleştirilecek. Açık artırma ile sonuçlanacak ihalede, pazarlık görüşmelerine devam edilen teklif sahiplerinin katılımı sağlanacak. 

Bu özelleştirme adımı, Çayırhan Termik Santrali ve Linyit İşletmesi’nin gelecekteki yönetim ve operasyonlarına yönelik önemli bir değişim sürecinin başlangıcı olarak değerlendiriliyor.

ABONE OL