Dolar $
33.96
%0.16 0.05
Euro €
37.79
%-0.14 -0.05
Sterlin £
44.64
%0.05 0.02
Çeyrek Altın
4475.03
%0.32 14.27
SON DAKİKA
FİNANS Cuma 23 Ağustos 2024 02:52

CARİ FAZLA VEREN SEKTÖRÜN KÜRESEL BULUŞMASI İÇİN GERİ SAYIM

Ağaç işleme makineleri sektörünün Avrasya'daki en büyük buluşması WoodTech, 37. kez kapılarını açıyor. 12-16 Ekim 2024 tarihlerinde İstanbul'da Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenecek olan WoodTech Fuarı, bu yıl da sektör profesyonellerini heyecan verici yeniliklerle buluşturmaya hazırlanıyor.

Cari fazla veren sektörün küresel buluşması için geri sayım

Bu yılın ilk altı ayında 72 milyon 705 bin dolar ihracata imza atan ağaç işleme makineleri sektörü istikrarlı büyümesini sürdürüyor. Küresel ticaretin daralma yaşadığı dönemde ihracatın ithalatı karşılama oranını yüzde 164 artıran sektör yurt içi ve yurt dışı fuarlarla Türkiye'nin toplam ihracatına katkı vermeye devam ediyor. RX Tüyap organizasyonunda, Ağaç İşleme Makine Sanayicileri Derneği (AİMSAD) ve Avrupa Ağaç İşleme Makinesi İmalatçıları Federasyonu (EUMABOIS) iş birliği ile düzenlenen WoodTech Fuarı, 12-16 Ekim 2024 tarihlerinde Türkiye’nin yanı sıra dünyanın dört bir yanından sektör temsilcilerini bir araya getirecek.

Orman, tomruk ve kereste için makine ve ekipmanlar, ağaç işleme makinesi ve ekipmanları, yüzey işlem makine ve ekipmanları, ambalajlamada kullanılan makine ve ekipmanlar, konveyör, taşıma ve depolama ekipmanları, kesici ve tutucu takımlar, toz toplama, havalandırma ve filtre sistemleri, kurutma fırınları, emprenye sistemleri ve enerji kazanları ile yazılımsal çözümler gibi alanlarda faaliyet gösteren lider firmaların en son ürün ve hizmetlerini sergileyeceği fuarda, 300’den fazla firma ve firma temsilciği ile yaklaşık 5 bini uluslararası ziyaretçi olmak üzere 27 bini aşkın ziyaretçi bekleniyor.

Sektörün geleceğini şekillendiren iş platform WoodTech

Her sene olduğu gibi bu sene de Orta Doğu ülkeleri, Balkanlar, Kuzey Afrika, Rusya ve çevresindeki ülkelerin bulunduğu Avrasya coğrafyasıyla beraber başta BAE, ABD, İngiltere, Polonya, İtalya, Fransa, İspanya, İsrail, Sırbistan, Ürdün, Lübnan, Cezayir, Tunus, Fas olmak üzere 70’in üzerinde ülkeden online ziyaretçi kaydı alındı. Katılımcı firmaların en son teknolojileri ve inovatif çözümlerini sunacağı fuarda ziyaretçiler, sektörün önde gelen oyuncularıyla tanışma ve iş bağlantıları kurma fırsatı yakalayacak, en güncel gelişmeler hakkında bilgi edinme fırsatına sahip olacaklar.

WoodTech ile ilgili değerlendirmelerini paylaşan AİMSAD Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Toktaş şu ifadeleri kullandı: “İhracat rakamlarımızın artması ve yeni pazarların keşfedilmesinde fuarların rolü son derece büyük. Bu kapsamda WoodTech Fuarı, katılımcılarına hedef pazarıyla doğrudan temas kurma, ağaç işleme makinelerindeki en son gelişmeleri öğrenme, bilgi alışverişinde bulunma, markalarını güçlendirme ve yeni iş bağlantıları kurma gibi önemli fırsatları beraberinde getiren sektörün en büyük fuarı olma yolunda ilerliyor. 37 yıllık köklü geçmişiyle sektördeki önemini koruyan WoodTech Fuarı, sektör paydaşlarının bir araya gelerek fikir alışverişinde bulunması ve dünya pazarına açılma imkânı yakalaması açısından kritik bir platform olma özelliğini sürdürüyor.  Bu yıl 120 bin metrekarelik geniş bir alanda gerçekleşecek olan bu etkinlikte, katılımcılar ileri otomasyon sistemleri, çevre dostu malzemeler ve yüksek verimli üretim hatları gibi en yeni teknolojilerini sergileme fırsatı bulacak. AİMSAD üyesi firmalarımız ise en son teknolojilerle üretilmiş ürün ve hizmetleriyle bu yıl da WoodTech Fuarı'nın en çok ilgi gören stantlarına ev sahipliği yapacak. Şimdiden fuarımıza katkı sağlayan, emek veren ve katılım gösteren tüm sektör paydaşlarına ve AİMSAD üyelerine teşekkür ediyor, verimli bir fuar dönemi geçirmelerini diliyorum.”