Dolar $
32.95
%-0.01 -0
Euro €
35.9
%-0.21 -0.07
Sterlin £
42.46
%-0.28 -0.12
Çeyrek Altın
4144.88
%0.99 39.96
SON DAKİKA
Haber Merkezi | Teknoloji Pazar 28 Temmuz 2024 09:32

CANON'DAN EOS R1 VE GELİŞTİRİLMİŞ YENİ EOS R5 MARK II

Canon, profesyonel fotoğrafçılık ve videograflığı ileri seviyelere taşımak için tasarladığı EOS R Sisteminin merakla beklenen yeni ürünleri EOS R1 ve EOS R5 Mark II'yi tanıttı.

Canon'dan EOS R1 ve geliştirilmiş yeni EOS R5 Mark II

Her iki ürün de rakipsiz yüksek performansı, hızlandırılmış çekim görüntüleme sistemleri ve derin öğrenme destekli yardımcı teknolojileri sayesinde kullanıcılara gelmiş geçmiş en iyi iş akışı süreci sunuyor. EOS R1, gelişmiş özellikleriyle haber ve spor profesyonellerinin her seferinde manşetlere eşlik edecek görseller çekmesini sağlarken, EOS R5 Mark II modeli ise hibrit profesyonel kullanıcıların farklı birçok türde çekim yaparak her türlü yaratıcı projeye imza atmasına olanak tanıyor.

EOS R1 ve EOS R5 Mark II

EOS R1 ve EOS R5 Mark II tam kare aynasız fotoğraf makinelerinin kullanıma sunulması, Canon'un tarihinde bir dönüm noktasını temsil ediyor. EOS R1, yüksek performansı ve güvenilirlik mirasıyla ünlü EOS-1 serisinin EOS R serisindeki ilk fotoğraf makinesi olarak çıkıyor. EOS R5 Mark II modeli ise yüksek çözünürlük, hız ve 8K video performansını birleştirerek büyük beğeni toplayan EOS R5'in yerini alıyor. Her iki modelde de daha yüksek piksel sayısına sahip sensörler, gelişmiş LED'ler, genişletilmiş göz algılama alanları, karmaşık sahnelerdeki konuları seçmek için benzersiz ve doğal bir yöntem sunan güncellenmiş algılama algoritması dahil olmak üzere birçok ekstra avantajlar yer alıyor. EOS R1 ve EOS R5 Mark II, yeni görüntüleme platformu sayesinde JPEG veya HEIF formatları kullanılırken dört kat daha yüksek çözünürlük veya makine içinde daha az parazit sunuyor. Kullanıcılar, derin öğrenme, kamera içi çözünürlük arttırma ve parazit azaltma ile gelişmiş görüntü kalitesine ulaşıyor. Bununla birlikte, kamera içinde kırpma yapıp çözünürlük artırarak, başka düzenleme uygulamalarına ihtiyaç duymadan kolayca fotoğraf gönderebiliyor.

Düşük ışıkta etkili çekim

Her iki fotoğraf makinesi de özellikle düşük ışıkta veya diğer zorlayıcı çekim koşullarında etkili çekim özellikleriyle 8,5 stop’a kadar görüntü sabitleme özelliğine sahip olarak geliyor. EOS R1 ve EOS R5 Mark II, videograflar için hafıza kartına dahili olarak 12 bit RAW video sunuyor. Ayrıca Canon Log 2 ve 3 ile birlikte Sinema EOS Video Kayıt formatlarını kullanarak proxy video kaydı ve dört kanal ses kapasitesi sağlıyor. Böylelikle çekim senaryosu ne olursa olsun olağanüstü kalite ve yaratıcı esneklik sunarak profesyonel video prodüksiyonunu yeni zirvelere taşıyor. Fotoğraf makineleri, yüksek çözünürlüklü fotoğraflar ve Full HD videoları eşzamanlı olarak kaydederek HDMI tip A portu donanımları aracılığıyla harici kayıt seçeneği sunuyor.
ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR