Dolar $
32.95
%-0.01 -0
Euro €
35.9
%-0.21 -0.07
Sterlin £
42.46
%-0.28 -0.12
Çeyrek Altın
4144.88
%0.99 39.96
SON DAKİKA
Serpil PORTAKAL | Teknoloji Cuma 26 Temmuz 2024 15:55

CANON YAPTIĞI ARAŞTIRMADA BT KARAR VERİCİLER'İN DİJİTAL YAPILANMA KONUSUNDA SINIFTA KALDIĞINI TESPİT ETTİ

Görüntüleme teknolojileri lideri Canon, yedi önemli pazarda 1.709 BT Karar Vericinin (ITDM) katılımıyla önemli bir araştırma gerçekleştirdi. Dikkat çekici sonuçların yer aldığı araştırmaya göre, birçok işletmenin dijital yapılanmasında ciddi boşlukların olduğu görülürken, her dört BT Karar Vericiden (ITDM) sadece biri denetim öncesinde şirketine çok güveniyor.

Canon yaptığı araştırmada BT Karar Vericiler'in dijital yapılanma konusunda sınıfta kaldığını tespit etti

Verileri yönetme kaygısı, denetim öncesinde BT liderlerinin şirketlerine güven düzeylerinde kendini açıkça gösteriyor. Bunun nedenleri ise çalışan davranışları üzerinde kontrol eksikliği ile belge ve veri görünürlüğü eksikliği oluyor. 

 

Liderlerin üçte birinden fazlası (%36) çalışanların kişisel veri gizliliği gibi kurallara her zaman uymadığından şüphelendiklerini veya bunun farkında olduklarını söylerken, her beş ITDM'den biri (%17) geçen yıl bir çalışanın hatası nedeniyle yanlışlıkla bir ihlal gerçekleştiğini belirtiyor. Bu durum şirket içinde bir gerginlik yaratıyor ve yarısından fazlası BT güvenliğinin gündelik mesailerinin önemli bir kısmını kapladığını bildiriyor. 

 

Nitekim, özellikle BT güvenliği ve uyumluluğu ile ilgili risklerin azaltılması BT liderleri için öncelik olmaya devam ediyor. ITDM'lerin yüzde 60'ı güvenliği en büyük üç zorluk arasında gösterirken, dörtte birinden fazlası (%28) bunu birinci sıraya yerleştiriyor. 

 

Dijital alanda gerçek bir ilerleme olmaması

ITDM'ler dijital olgunluklarından emin görünüyor; yüzde 78'i kuruluşlarının dijital süreçler açısından zaten olgun olduğuna inanıyor. Bu da zaten dijitalleştirilmiş ve otomatikleştirilmiş süreçler yürüttükleri anlamına gelmesine rağmen daha kapsamlı bir araştırma farklı bir tablo çiziyor.

 

  • Kuruluşların, denetim amaçlı belge izleme, erişme, paylaşma ve silme konusunda 2022 seviyesine benzer bir konumda olduğu görülüyor. 
  • Belgelere otomatik erişim hakları (en yaygın özellik) kuruluşların yalnızca yüzde 53'ünde bulunuyor. Bu da bilgi ve belge süreçlerinin yönetimi için otomasyonun henüz hala tam olarak benimsenmediği anlamına geliyor.
  • Yüzde 28'i standart şirket belgelerini hala her seferinde elle doldurmak zorunda kalıyor ve çalışanların yüzde 26'sı veri yığınları nedeniyle hatalar veya tutarsızlıklar yaşıyor.
  • Her 10 liderden biri son iki yıl içinde proje uygulamasından vazgeçti. Uygulama sürecinde karşılaşılan zorluklar arasında uyumluluk sorunları (%28), gecikmeler (%27) ve yeni teknolojiyle ilgili çözülemeyen hatalar (%21) yer alıyor. 

 

Dijitalin bir işletmeye sağlayabileceği faydalar açık olsa da bu potansiyel kazanımlar tam olarak gerçekleştirilemiyor. Otomasyonu uygulamaya geçirenlerin neredeyse tamamı (%99), daha verimli çalışmanın (%37), çalışan deneyimini iyileştirmenin (%35) ve müşteri deneyimini güçlendirmenin (%34) uyumluluğun çok ötesinde bir değer olduğunu belirtiyor.

 

Bilgi yönetiminin verimliliği artırdığı kabul edilse de birçok ITDM mevcut belge yönetimi çözümlerini tam olarak uygulamaya geçirmiyor. Dijital ilerlemedeki bu eksiklik, BT ekiplerinin potansiyelini engelliyor ve sağlanabilecek değer önünde bir bariyer oluşturuyor.  

 

Akıllı Bilgi Yönetimi Derneği (AIIM) Başkanı ve CEO'su Tori Miller Liu: “Dijital öncelikli bir dünyada modern iş yerlerine oldukça kaliteli ve rahatça erişilebilir bilgi veya yapılandırılmamış verilerin yön vermesi gerekiyor. Bununla birlikte kuruluşlar, hibrit ortamlarda giderek artan hacimlerdeki yapılandırılmamış bilgiyi yönetmekte zorlanıyor. Bunun çözümü ise etkili bilgi yönetimi oluyor. Kuruluşlara gelişmiş görünürlük ve kontrol, daha iyi uyumun yanı sıra mevcut bilgilerden yeni fırsatlar ortaya çıkarmalarını sağlıyor” dedi. 

Bilgi yönetimi çözümlerini kullanıma sunuyoruz 

Canon, hizmetler ve çözümler alanındaki 30 yılı aşkın deneyimini kullanarak kuruluşlarındaki süreçleri ve bilgi akışlarını modernleştirmelerinde işletmeleri desteklemek için tasarladığı Bilgi Yönetimi Çözümleri (IMS) teklifini geliştiriyor. Canon'un IMS'si, kuruluşlara iş süreçlerini dijitalleştirme ve olağanüstü ölçüde otomatikleştirmede yardımcı olacak teknoloji, hizmet ve danışmanlık sunuyor. 

 

Üretim, finans, kamu sektörü ve telekom dahil olmak üzere birçok farklı sektöre hizmet veren Canon, çok çeşitli bilgi yönetimi zorluğunu çözen güvenilir, uçtan uca çözümler sunacak kapsamlı uzmanlığa sahip olmasıyla öne çıkıyor. Bugün Canon, EMEA genelinde 2.000'den fazla Avrupalı müşteriye hizmet sunan 300'den fazla bilgi yönetimi uzmanına sahip bir marka olarak konumlanıyor. 

 

Canon Europe Dijital Baskı ve Çözümler Pazarlama ve İnovasyon Başkan Yardımcısı Marc Bory: “Gelişen teknolojiler şu anda bilginin hem dijital hem de kağıt formatlarda dolaşıma girdiği hibrit iş yerlerinde yapılabilecekleri şekillendirirken, yönetilmesi gereken yeni beklentileri de beraberinde getiriyor. Bilgi bu bağlamda kritik bir rol üstleniyor çünkü işletmelerin bu yeni fırsatlara ne kadar iyi uyum sağlayabileceğini ve yanıt üretebileceğini belirliyor. Ancak araştırmamız, verilerin yönetilmesi ve korunmasına ilişkin endişelerin yanı sıra belge süreci yönetimindeki verimsizliğin, işletmenin genel değerini artırmak için BT ekiplerinin ellerindeki bilgilerin sunabileceği tüm potansiyelden yararlanmasını nasıl engellediğini gösteriyor. Bu durum da kuruluşların teknolojinin gücünden faydalanarak iş değeri elde etmelerine yardımcı olmaları için BT ekiplerine giderek daha fazla başvurmasına yol açıyor. 

 

Biz de Canon olarak Bilgi Yönetim Çözümlerimizle müşterilerimizin bilgi ve belge süreçlerini kontrol altına almalarına, yeni verimlilikler özellikleri elde etmelerine ve artık kendilerinden beklenen sürdürülebilir büyümeyi gerçekleştirmelerine yardımcı oluyoruz” dedi. 

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR