SON DAKİKA
Mustafa YAŞAR | Teknoloji Pazartesi 08 Temmuz 2024 17:27

CANON, MÜREKKEP PÜSKÜRTMELİ PORTFÖYÜNÜ B2 YAPRAK BESLEMELİ BASKI MAKİNESİ VARİOPRESS İV7 İLE GENİŞLETİYOR

Görüntüleme teknolojileri lideri Canon, üretim portföyünü genişleterek yeni baskı makinesi varioPRESS iV7 ile B2 yaprak beslemeli mürekkep püskürtmeli pazarına giriş yapıyor. 6/24 çalışarak ayda 4,5 milyon B2 görüntüye kadar baskı yapabilen varioPRESS iV7; göz alıcı kalite, rakipsiz verimlilik ve çok yönlü medya desteğinin olağanüstü bir kombinasyonunu sunarak dijital B2 segmentinde yeni bir standart belirlemeyi hedefliyor.

Canon, mürekkep püskürtmeli portföyünü B2 yaprak beslemeli baskı makinesi varioPRESS iV7 ile genişletiyor

VarioPRINT iX3200/2100 B3 dijital yaprak beslemeli mürekkep püskürtmeli baskı makinelerinin başarısı ve kanıtlanmış teknolojisi doğrultusunda geliştirilen yeni Canon varioPRESS iV7, ticari baskı hizmeti sağlayıcılarının (PSP'ler), online yayıncıların, matbaaların ve kitap üreticilerinin artan yüklerini hafifletmek üzere kullanıma sunuluyor. Olağanüstü baskı kalitesi, verimliliği ve kapsamlı medya desteği sayesinde varioPRESS iV7, baskı işletmelerinin daha kısa teslim sürelerine uymalarını sağlıyor. Aynı zamanda daha düşük hacimli işlerle daha fazla premium uygulama dahil olmak üzere geniş iş üretimi yapmalarına olanak tanıyor.

 

VarioPRESS iV7 baskı makinesi, yeni varioPRINT iX1700 ve pazar lideri varioPRINT iX3200/2100modelinin arasına katılarak oldukça kapsamlı bir yaprak beslemeli mürekkep püskürtmeli baskı makinesi portföyü oluşturuyor. Bu portföy sayesinde Canon, daha fazla sayıda PSP'ye hizmet vererek 300.000 A4 görüntüden 4,5 milyon B2 görüntüye kadar aylık hacimlerle daha geniş bir yelpazede üretim yapıyor.

 

Rakipsiz Verimlilik 

Medya ağırlığı ne olursa olsun saatte 8700 B2 4/0 sayfaya kadar baskı yapabilen varioPRESS iV7; baskı kafası ve otomatik görüntü kalitesi kontrolü, baskı çalışmasını durdurmadan mürekkep doldurulabilmesi ve minimum operatör müdahalesi ile kesintisiz endüstriyel baskı verimi sağlıyor. Düşük hacimli, ihtiyaç duyulduğunda üretim için ideal olan bu sistem, PSP'lerin fazla üretimi ve baskı stoklarını azaltmak için müşterilerini desteklemelerine de yardımcı oluyor.

 

Çok yönlü medya yelpazesi

VarioPRESS iV7, 750 x 614 mm'ye kadar sayfa boyutu ile dergiler, kataloglar, kitaplar ve pazarlama materyallerinden doğrudan postaya, kartpostallara ve kartvizitlere kadar birçok farklı uygulamanın kârlı bir şekilde üretilmesini sağlıyor. Ayrıca bu baskı makinesi, belirli kâğıt karton seçenekleri de dahil olmak üzere 450 g/m2'ye kadar çok çeşitli kaplamalı ve kaplamasız medyayı destekliyor. Medya işleme yenilikleriyle birlikte güvenilir besleme ve istifleme teknolojisi, çalışma ve kesintisiz üretim performansını daha da yükselten varioPRESS iV7, iki aşamalı kurutma ve sabitleme işlemini de kullanıcılara sunuyor.

 

Göz alıcı kalite 

VarioPRESS iV7, Canon'un ColorGrip koşullandırma sıvısıyla birlikte canlı renkler, kaliteli metinler ve hassas çizgi detayları üreten yenilikçi 1200 dpi baskı kafaları ve su bazlı polimer pigment mürekkepler kullanıyor. Ayrıca, çok seviyeli damla boyutu modülasyonuyla farklı damlacık boyutları üretilebilen varioPRESS iV7, gelişmiş baskı kalitesi ve mükemmel mürekkep verimliliği sunuyor. Bu sayede müşteriler, yüksek kaliteli uygulamaların baskılarını ilk seferde hızlıca, tutarlı renklerle ve daha az atıkla alırken genel üretim maliyetlerini düşürebiliyor.

 

Canon EMEA, Pazarlama ve İnovasyon, Üretim Baskılama Kıdemli Müdürü Jennifer Kolloczek: “Canon, 15 yılı aşkın süredir üretim mürekkep püskürtmeli kategorisinin gelişimine öncülük ederek dünyanın her yerindeki müşterilerinin işlerindeki zorluklarını yönetmelerine yardımcı oldu. Ayrıca ticari baskı merkezlerinin dijitale geçişini destekleme konusunda da engin deneyimler kazandı. Hem web beslemeli hem yaprak beslemeli hem de mürekkep beslemeli baskı makinelerinin kurulu olduğu geniş küresel müşteri tabanımızla, baskı merkezlerinin üretim zorluklarını gidermek ve daha fazla uygulama fırsatı yaratmak için B2 yaprak beslemeli baskı makinemiz varioPRESS iV7'nin geliştirilmesine kanalize olduğumuz kapsamlı bir uzmanlık biriktirdik.

 

Özellikle baskı merkezlerinin şu anda ofset baskı makinelerinde bastıkları, daha yoğun emek gerektiren düşük hacimli baskıları, B2 formatı korunduğu için medya veya ciltleme kurulumlarını değiştirmeye gerek kalmadan pazardaki en verimli yaprak beslemeli mürekkep püskürtmeli baskı makinesine aktarmalarına yardımcı olmayı amaçlıyoruz. Drupa fuarında sergilediğimiz varioPRINT iX1700 ve iX3200 modellerinin yanına katılacak varioPRESS iV7 modelini tanıtarak, yaprak beslemeli mürekkep püskürtmeli baskıyı ayda 300.000 A4 görüntü gibi düşük hacimli operasyonlardan ayda 4,5 milyon B2 görüntüyle yüksek hacimlere kadar cazip bir teklif haline getiriyoruz. Üstelik bunu, değişken veri ve talep üzerine baskının dijital avantajlarıyla birlikte baskı kalitesi, verimlilik, güvenilirlik ve medya çok yönlülüğünün eşsiz bir kombinasyonunu sunarken başarıyoruz. En üst düzey B2 yaprak beslemeli üretimi arayan ticari baskı merkezlerini yeni Canon varioPRESS iV7'yi daha yakından incelemeye davet ediyoruz” dedi.