Dolar $
32.9
%0.18 0.06
Euro €
35.33
%0.59 0.2
Sterlin £
41.66
%0.19 0.08
Çeyrek Altın
4030.15
%0.41 16.43
SON DAKİKA
Ayşe KIRCA | Teknoloji Cuma 14 Haziran 2024 14:44

CANON, EOS C400 KAMERASI SPEEDLİTE EL-10'U TANITTI

Görüntüleme teknolojileri lideri Canon, büyük ölçekli prodüksiyonları daha da yukarı taşımak üzere tasarladığı RF mount kamerası EOS C400, hem fotoğraf hem de video çekimi için tasarlanan, türünün ilk örneği bir hibrit lens olan RF 35mm F1.4L VCM ve CN7x17 KAS T lensini kullanıma sunuyor. Canon ayrıca portre kalitesini kontrol edilebilir aydınlatma ile bir üst seviyeye taşıyan yeni Speedlite EL-10 ile ürün seçeneklerini genişletti.

Canon, EOS C400 kamerası Speedlite EL-10'u tanıttı

Pazarın değişen ihtiyaçlarına uyum sağlayan EOS C400, sinema ve belgesellerden canlı ve sanal yayınlara ve elektronik haber toplama alanına kadar birçok farklı prodüksiyonu desteklemek için özel olarak tasarlanan hepsi bir arada bir çözüm sunuyor. Özellikle EOS R Sistemindeki Canon ürünleri için yepyeni bir dönemi başlatan ilk üst düzey RF mount sinema EOS kamerası olan EOS C400, hem kompakt hem güçlü tasarımının ardındaki donanım yapısıyla da kullanım ve işlem kolaylığı sağlıyor. 

16 stop’lu dinamik aralığı, son teknoloji 6K full frame arkadan aydınlatmalı, istifli CMOS sensör (BSI) donanıma sahip EOS C400, üstün görüntü kalitesi sunuyor. Bu sayede yeni bir standart belirleyen EOS C400, kullanıcılarının düşük ışıklı ortamlarda optimum performans elde etmesi için hazırlanmış ve en temiz optik sonuçları üreten Canon’un üçlü temel ISO (Base ISO) teknolojisini ortaya koyuyor. 

 

Canon RF yuva teknolojisini de destekleyen EOS C400; RF prime, zum, hibrit, sinema ve VR gibi çeşitli lenslerle kolayca entegre olabiliyor. Ayrıca sinema EOS sistemine eklenen Dual Pixel CMOS AF II ile film yapımcılarının çok daha iyi otomatik odaklama yapabilmesini sağlayan Canon, yüzde yüz kapsama alanıyla hızlı ve hassas bir performans vaat ediyor. Yeni sistem, özellikle yüksek tempolu çekim koşullarında tek başına çalışırken büyük fayda sağlayan yüz/göz/vücut takibi ve hayvan algılama ve takip gibi avantajlardan da faydalanma olanağı sunuyor. 

 

En yeni Cine Servo lens: CN7x17 KAS T

Canon Cine Servo lens serisinin bir üyesi olan RF veya PL mount olarak sunulan yepyeni CN7x17 KAS T, operasyonel performansı desteklemek, sanal ve VFX iş akışlarıyla uyumluluğu artırmak için tasarlanan ileri düzey güncellemeler içeriyor.

 

Geniş 7x optik zumlama ve 17-120 mm odak uzaklığına sahip lens; canlı spor ve haber, belgesel, film, uzaktan ve sanal prodüksiyonlar için ideal bir seçenek olarak öne çıkıyor. 11 bıçak iris, yumuşak bir şekilde dağılmış vurgular ve ipeksi odak dışı (bokeh) arka planlar üreterek kendine hayran bırakıyor. 

Yeni sanatsal seviyelerin mimarı: RF 35mm F1.4L VCM 

Bu hibrit lens, yaratıcı içerik üreticilerine yeni sanatsal seviyelere ve medya karması seviyelerine ulaşmak için gereken esnekliği sağlamak üzere geliyor. Yeni tekli lens, iki lens performansı göstererek video çekimi için özel iris kontrol halkasına sahip tek RF prime lensi olarak adından söz ettiriyor.1 Çekim düzeneği veya ortamı nasıl olursa olsun, her türlü yaratıcı hedefinizi hayata geçirebilmenizi sağlayan bu lens; altın saatler, hatta gece manzarası veya çok düşük ışıklı bir etkinlik anında bile üstün yaratıcı performans garantisi veriyor. 

 

Foto muhabirlerinin ve içerik üreticilerin ihtiyaçları göz önünde bulundurularak tasarlanan RF 35mm F1.4L VCM , hızlı Nano USM özelliği ile artık daha da hızlı olan Ses Bobini Motoru2 (VCM) teknolojisiyle birleştiğinde, sahneler ilerlerken refleksif davranmak için hızlı ve hassas odaklama sağlıyor. Böylece çocuklar veya evcil hayvanlar gibi hareketli konuların hızlı tempolu fotoğraflarını çekmek veya videolarda aksiyonu sorunsuz bir şekilde yakalamak için ideal bir tercih oluyor. Ayrıca florin kaplama kir ve kumun ön tarafa yapışmasını engelleyen hafif tasarımı sahada uzun süre rahat çekim yapılmasını da mümkün kılıyor. Super Spectra ve ASC kaplamalı asferik ve UD lens elemanları sayesinde ise en parlak güneş ışığında bile ışık lekesi ve mercek parlaması endişesi tarih oluyor. 

 

Kategori lideri: Speedlite EL-10 

Kategori lideri 1,5 saniyelik şarj süresine sahip Speedlite EL-10, hafif, kompakt ve uygun fiyatlı yapısıyla fotoğrafçıların yaratıcılığını arttırıyor. Bağlantılı özel çekim modları, bir dış mekan çekiminde güneş ışığından gölgeye geçmek veya moda çekimi yaparken değişen renk tonlarıyla çalışmak gibi değişen senaryoları destekliyor. 

 

Bununla birlikte 24-105 mm zumlama kapsamı ve çok yönlü güç seviyeleri içerik üreticilerin ışıklandırmalarını kontrol etmelerini sağlarken görüntülere profesyonel ölçekte bir dokunuş ekliyor.

 

EOS C300 Mark III ürün yazılımı güncellemesi

Canon EOS C300 Mark III modeline 12 bit Cinema RAW Light formatlarını [LT (Hafif), ST (Standart) and HQ (Yüksek Kalite)] ekleyen ücretsiz bir ürün yazılımı güncellemesi yayınladığını da duyurdu. Bu formatlar iş akışı esnekliğini artırırken post prodüksiyonda daha fazla seçenek sunuyor. 

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR