Dolar $
32.83
%0.07 0.02
Euro €
35.11
%-0.46 -0.16
Sterlin £
41.62
%-0.23 -0.09
Çeyrek Altın
4013.51
%-1.22 -49.07
SON DAKİKA
Umut ÇELİK | Teknoloji Pazartesi 17 Haziran 2024 11:14

CANON, EN YENİ EOS VR SİSTEMİ LENSİ RF-S 3.9MM F3.5 STM DUAL FISHEYE İLE ÇEKİM DENEYİMİNİ ÇEŞİTLENDİRİYOR

Görüntüleme teknolojileri lideri Canon, mevcut RF 5.2mm F2.8L DUAL FISHEYE lensine ek olarak EOS R Sistemine katılan bir APS-C sanal gerçeklik (VR) lensini tanıttı. Yeni RF-S 3.9mm F3.5 STM DUAL FISHEYE, fotoğrafçılığa yeni başlayanlar da dahil olmak üzere herkesin yüksek kaliteli 3D VR çekimleri yapmasını daha da kolaylaştırıyor.

Canon, en yeni EOS VR Sistemi lensi RF-S 3.9mm F3.5 STM DUAL FISHEYE ile çekim deneyimini çeşitlendiriyor

RF-S 3.9mm F3.5 STM DUAL FISHEYE, sol ve sağ perspektifini tek bir kompakt çift balıkgözü optik tasarımında kusursuz bir şekilde birleştirerek EOS VR Sistemi’nin bir parçası olan fotoğraf makinesi yelpazesini genişletiyor. Üstelik, bu yeni lens önceki modellere kıyasla daha ulaşılabilir bir fiyatla pazara giriş yapıyor. Bu sayede EOS R Sistemi’nin üstün optik performansını korurken, yüksek kaliteli etkileyici içerik üretmeyi daha erişilebilir hale getiriyor. Lensin sunduğu stereoskopik efekt, sanal gerçeklikte derinlik algısı yaratarak kullanıcılara daha üst düzey bir deneyim sunuyor.

 

Yeni 144 derecelik kayıt açısı, VR180 çekimine kıyasla daha dar bir görüş alanı sağlıyor. Bu özellik, geniş alan derinliğinin yanı sıra kullanıcıların kurulum yapmasını ve dikkatlerini konulara vermesini kolaylaştırırken, ışıklandırma veya tripod gibi destekleyici ekipmanların çekime girmesi konusundaki endişelerini ortadan kaldırıyor. Pratik çekim çözümleri için diyafram veya ISO gibi başka bir işleve atanabilen odak halkası, kullanıcıların tamamen aksiyonun içinde kalmasını da mümkün kılıyor. Üretim sürecini daha da basitleştirmek için Tek Çekim Otomatik Odaklama (AF) ayarıyla RF-S 3.9mm F3.5 STM DUAL FISHEYE, Canon'un Otomatik Odaklama (AF) özelliğine sahip ilk 3D lensi olarak öne çıkıyor. 

 

Işık lekeleri ve mercek parlamaları gibi bozulmaları önleyen üstün kaliteli Hava Küresi Kaplamasına sahip ve L Serisinin bir üyesi olmayan ilk lens unvanıyla RF-S 3.9 mm F3,5 STM DUAL FISHEYE, net görüntüler elde etmek için lens başına iki UD elemanı kullanıyor. Ayrıca, f/3,5 diyaframı ile farklı iç ve dış mekanlarda yüksek kaliteli çekimler garanti ederken loş ormanlardan parlak ışıklarla donatılan stadyumlara kadar hiçbir ortam, yaratıcı 3D hikâye anlatımı için bir engel teşkil etmiyor.

 

RF-S 3.9mm F3.5 STM DUAL FISHEYE ile çekilen içeriğin başlıkla görüntülenmesi söz konusu olduğunda, 3D stereoskopik lens yüksek düzeyde gerçekçilik sağlıyor. 144 derecelik görüntüleme açısı, izleyiciyi tamamen etkilemek için periferi görüşü kullanan doğal, öne bakan bir görünüm sunuyor. Simülasyonlar, uyumlu bir başlıkla izlendiğinde, insan görüşüne çok benzeyen ve konular için gerçekçi bir 3D efekti sağlayan 60 mm'lik lens arası mesafesinden de yararlanıyor.

ABONE OL