Dolar $
33.02
%0.24 0.07
Euro €
35.74
%-0.18 -0.06
Sterlin £
42.45
%0.07 0.03
Çeyrek Altın
4129.19
%-0.38 -15.49
SON DAKİKA
İŞ DÜNYASI Cumartesi 30 Temmuz 2022 02:22

ÇALIŞAN DENEYİMİNE ODAKLANAN BEŞ ŞİRKET DAHA WELLBEES'E KATILDI

Çalışanların daha iyi yaşamalarına katkı sunan yeni nesil çalışan esenliği platformu Wellbees'i kullanan şirketlerin arasına Erişim, Hyundai, Mercedes Benz Türk, SabancıDx ve TurkNet eklendi. Böylece 17 ülkede faaliyetlerini sürdüren Wellbees'in hizmet verdiği şirket sayısı 40'ın üzerine çıktı. Bu şirketlerde çalışan 100 bini aşkın çalışana kişiselleştirilmiş esenlik deneyimi sunduklarını söyleyen Wellbees Kurucusu Melis Abacıoğlu, platformu kullanan çalışanların yüzde 82'sinin sağlıklı alışkanlıklar geliştirdiğine dikkat çekti.

Çalışan deneyimine odaklanan beş şirket daha Wellbees'e katıldı

Çalışanların hem mesleki hem de kişisel hayatlarında bütünsel anlamda iyi olmalarını ifade eden çalışan esenliğine yönelik yatırım yapan şirketlerin sayısı hızla artıyor. Öyle ki Deloitte tarafından yapılan araştırmaya göre 2040 yılında sağlık kategorisinde yapılan harcamaların yüzde 66'sı esenlik odaklı gerçekleşecek. Türkiye’nin yanı sıra başta MENA ve Avrupa’da olmak üzere 17 ülkede faaliyet gösteren yeni nesil çalışan esenliği Wellbees aracılığıyla çalışanlarına esenlik deneyimi sunan şirketlerin arasına son olarak Erişim, Hyundai, Mercedes Benz Türk, SabancıDx ve TurkNet katıldı. Böylece Wellbees’in hizmet verdiği şirket sayısı 40’ın üzerine çıktı. Bu şirketlerde 100 bini aşkın kişi çalışıyor. 

Melis Abacıoğlu: “Esenlik deneyimi hem çalışanlara hem de şirketlere fayda sağlıyor”

Platformun çalışanlarda ve şirketlerde yarattığı değere dikkat çeken Wellbees Kurucusu Melis Abacıoğlu, “Wellbees olarak; sosyal, entelektüel, fiziksel, finansal, çevresel, duygusal, spiritüel ve mesleki olmak üzere esenliğin sekiz boyutunu da bütüncül bir yaklaşımla ele alırken, yapay zeka algoritmamız ile her çalışana ayrı bir kişisel esenlik deneyimi yaşatıyoruz. Wellbees kullanıcılarının yüzde 82’si bir sağlıklı alışkanlık geliştiriyor, sosyalleştikçe kendilerini yüzde 10 daha iyi hissediyor. Bunlar bireylerde davranış değişimi yarattığımıza dair önemli göstergeler” dedi.

Abacıoğlu şöyle devam etti; “Diğer taraftan globalde yapılan araştırmalar, kendini iyi hisseden bir çalışanın yüzde 27 daha verimli çalıştığını, işe gelmeme oranının yüzde 54 azaldığını gösteriyor. ‘İyiyim’ diyen çalışanların bulunduğu ortamları yaratan şirketler, 2,2 kat daha yüksek ihtimalle finansal hedeflerini tutturuyor, 2,8 kat daha iyi değişime adapte oluyor, 3,2 kat daha çalışanlarını bağlılığını artırıyor. Dolayısıyla esenlik deneyimi hem çalışanlara hem de şirketlere fayda sağlıyor. Biz de Wellbees olarak bu sürece katkı sağlamaktan mutluluk duyuyor, aramıza katılan yeni şirketlerin çalışanlarına da mutluluğun formülünü sunacak olmanın heyecanını yaşıyoruz” dedi. 


ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR