Dolar $
32.95
%0.02 0
Euro €
35.32
%-0.04 -0.01
Sterlin £
41.87
%-0.01 -0
Çeyrek Altın
4025.03
%-0.02 -0.67
SON DAKİKA
Şafak GÜVEN | Bankacılık Pazartesi 17 Haziran 2024 15:37

BV PORTFÖY, TÜRKİYE YATIRIM FONLARI EVRENİNE SPOR ENDÜSTRİSİ'Nİ EKLEDİ

Türkiye'de yatırım fonları alanına eklediği yenilikçi fonlar ile dikkat çeken Boğaziçi Ventures grubu, yine bir ilke imza atarak Spor temasını tanıttı. Türkiye'de spor endüstrisine yatırım yapan ilk fon olan BV Portföy Spor Endüstrisi Değişken Fonu TEFAS'ta SPR kodu ile tüm yatırımcıların erişimine açıldı.

BV Portföy, Türkiye Yatırım Fonları Evrenine Spor Endüstrisi'ni Ekledi

Türkiye’de yatırım fonları alanına eklediği yenilikçi fonlar ile dikkat çeken Boğaziçi Ventures grubu, yine bir ilke imza atarak Spor temasını tanıttı. Türkiye’de spor endüstrisine yatırım yapan ilk fon olan BV Portföy Spor Endüstrisi Değişken Fonu TEFAS’ta SPR kodu ile tüm yatırımcıların erişimine açıldı. 

 

Türkiye’nin ilk Oyun ve Teknoloji Değişken Fonu’nu kuran BV Portföy Yönetimi şimdi de yatırım fonu dünyasına spor ekonomisini dahil ediyor. Aktif yönetim stratejisini benimseyen Spor Endüstrisi Değişken Fonu (SPR), sportif faaliyetleri ve gelişmeleri yakından takip ederek yerli ve yabancı hisse senetlerine yatırım yapacak. Spor endüstrisinin hızla büyüyen ve değişen dinamiklerinden yararlanmayı hedefleyen, yatırımcılar için özel olarak tasarlanan Türkiye’nin spor endüstrisine yatırım yapan ilk değişken fonu olan Spor Endüstrisi Fonu (SPR), spor kulüpleri, spor teknolojileri, spor malzemeleri, spor medyası ve eğlence sektörü gibi farklı alanlara yatırım yapan geniş bir portföye sahip olacak. Profesyonel yönetim ve çeşitlendirilmiş portföy stratejisi ile yatırımcılara yüksek getiri potansiyeli sunan Spor Endüstrisi Değişken Fonu (SPR), spor dünyasındaki inovasyon ve büyüme fırsatlarını değerlendirerek yatırımcılara benzersiz bir yatırım aracı sunmak için tasarlandı.

 

BV Portföy Genel Müdürü Aktuğ Alimoğlu: “Özellikle COVID sonrası dönemde spor (ve e-spor) karşılaşmalarına, organizasyonlarına (Dünya Kupası, Avrupa Futbol Şampiyonası, Şampiyonlar Ligi, Formula 1, olimpiyat oyunları vb.) ilgi oldukça artmıştır. Sadece Formula 1 Las Vegas Yarışı 1,3 milyon kişi tarafından izlenmiştir. Super Bowl her yıl ortalama 115 milyon kişi tarafından izlenmektedir. Yatırımcıların portföyüne hızla büyüyen spor dünyasını da eklemek istedik. Yatırımcılara, oyun ve teknoloji ekosisteminin yaratacağı getiri potansiyelini ilk olarak sunan Oyun ve Teknoloji Değişken Fonumuzun yanına bir ilk daha ekleyerek spor ekonomisinin önde gelen şirketlerine de yatırım fırsatı sunuyoruz. Yatırım Fonları evrenine spor dünyasını da katmak BV Portföy’ün yenilikçi vizyonu ile de örtüşüyor.” sözleri ile yeni fonun kuruluş hikayesini anlattı.  

 

Girişim sermayesi yatırım fonları ve halka arz öncesi yatırım odaklı girişim sermayesi yatırım fonları ile yatırımcılarına sunduğu çeşitli ve yenilikçi fonlarla farklı sektörleri ve temaları hedefleyen BV Portföy, çeşitlendirilmiş bir yatırım portföyü sunmaya devam edecek.

ABONE OL