Dolar $
34.08
%-0.01 -0
Euro €
37.68
%0.09 0.03
Sterlin £
44.75
%-0.02 -0.01
Çeyrek Altın
4474.66
%-0.15 -6.52
SON DAKİKA
Perakende Cumartesi 01 Nisan 2023 02:25

'BÜYÜME TRENDLERİ TÜM BÖLGELERDE SÜRÜYOR'

BSH Ev Aletleri Grubu üst üste üçüncü yılında da rekor büyüme elde ederek 2022 yılını 15,9 milyar Euro ciro ile kapattı. Faaliyet gösterdiği tüm bölgelerde büyüme başarısı gösteren BSH'nin yıllık büyüme oranı yüzde 2,5 oldu. Döviz kuru etkilerinden ayrı düşünüldüğünde ise büyüme yüzde 4,2 olarak gerçekleşti.

'Büyüme trendleri tüm bölgelerde sürüyor'

BSH CEO’su Dr. Matthias Metz, “Zorlu bir dönemde çok güçlü sonuçlar elde ettik. Portföy çeşitliliğimiz sayesinde farklı pazarlardaki fırsatları yakalayarak büyüme trendini tüm bölgelerde gösterdik. 2023 hedefimiz, tüm faaliyet alanlarımız ve ürün kategorilerinde kârlı büyümeyi sürdürebilmek” dedi. 

Avrupa’nın lider ev aletleri üreticisi BSH Ev Aletleri Grubu, 2022 yılına ilişkin finansal sonuçlarını düzenlenen global basın toplantısı ile açıkladı. BSH CEO’su Dr. Matthias Metz, toplantıda yaptığı konuşmada, önceki iki yılda pandemi nedeniyle tüketici ürünlerine artan talebin artan enflasyonla birlikte gerilemeye başladığını belirtti. Tedarik darboğazı, hammadde fiyat artışları, artan lojistik ve enerji maliyetleri gibi şartlar eşliğinde şekillenen 2022 yılında tüm bu koşullara rağmen başarılı sonuçlara imza attıklarının altını çizdi.

Meksika ve Mısır’da iki yeni fabrika

Gelecekteki büyüme yolculuğu için de rotayı oluşturduklarını söyleyen Metz, “Ana odağımız farklı pazarlardaki yerel ihtiyaçları anlamak, tüketicilerin beklentilerini karşılayan ev aletleri geliştirmek ve üretmek, evlerdeki yaşam kalitesini iyileştirmek. Bizim için yerel pazarlara yakınlık ve uluslararası büyüme; birlikte yürütülen süreçler. Aynı zamanda global alandaki mevcudiyetimizi daha da geliştiriyoruz. 2024’ten itibaren Kuzey Amerika pazarına yönelik pişirici ürünlerini Meksika’daki yeni fabrikamızda üretmeye başlayacağız. Aynı zamanda Asya-Pasifik ve Afrika bölgelerinde de yatırımlarımız sürüyor. Hindistan, Chennai’deki üretimimizi genişlettik. Geçen hafta Mısır’da yeni fırın fabrikamızın temel atma törenini gerçekleştirdik. Bu adımla, Afrika kıtasındaki işlerimizi daha da büyütüyoruz” diye konuştu.

ABD ve Kanada’yı içeren Amerika Bölgesi yüzde 16’lık bir artışla bir kez daha ortalamanın üzerinde büyüme gösterdi. Özellikle Avrupa bölgesinde kendini hissettiren tedarik darboğazı ve yüksek enerji ve malzeme fiyatlarına karşın lider konumunu sürdüren BSH, yüzde 0,3’lük bir büyüme elde etti. Asya-Pasifik/Afrika bölgesinde ise yıllık yüzde 2’lik ciro artışı sağlandı. Çin, pandemiden kaynaklı kısıtlamalar nedeniyle yüzde 4 küçülürken, özellikle Hindistan ve Ortadoğu’da ortalamanın üzerinde büyüme gerçekleşti.