"BÜYÜME BAŞARISI SİSTEMİN ÜRÜNÜ"
Üreticiler Sanayiciler ve İş Adamları Konfederasyonu ( TÜSİKON ) Genel Başkanı Orhan Beşiktepe, "Türkiye'nin 2021 yılı ilk çeyreğinde ki yüzde 7 'lik büyümesi cumhurbaşkanlığı yönetim sisteminin ürünüdür" dedi.

Beşiktepe yaptığı açıklamada, “Çin’de başlayıp tüm dünyayı kısa sürede etkisi altına Covid-19 pandemisi, ticari faaliyetlerin durmasına ekonomik alanlarda önemli sorunlara ve küresel boyutta arz ve talep üzerinde yıkıcı etkilere neden olmuştur. Pandemi’ nin ortaya çıkması ile birlikte Çin üretiminin aksaması küresel arz zincirlerinin faaliyetlerinin durmasına ve hammadde ile ara mallarını Çin’den ithal eden işletmelerde üretimin daralmasına yol açmış Türkiye de pandeminin Avrupa ve ABD’den sonra ortaya çıkması ve bu süreci başarılı şekilde idare etmesi ile beraber , Küresel bazda duran üretimin ve hammadde ye ulaşımın en kolay ve yakın Ülkenin Türkiye olmasına neden olmuş buda Türkiye ekonomisinin , IMF ve OECD gibi kuruluşların açıklamış olduğu 2021 yılının ilk çeyreğinde 5.5 -6.5 aralığında ki beklentilerin üzerinde bir büyüme performansıyla yüzde 7 büyüme kaydetmiştir. GSYH'yi oluşturan faaliyetler incelendiğinde bilgi ve iletişim faaliyetleri yüzde 18,1, diğer hizmet faaliyetleri yüzde 14,4, sanayi yüzde 11,7, tarım yüzde 7,5, hizmetler yüzde 5,9, mesleki, idari ve destek hizmet faaliyetleri yüzde 5,3, kamu yönetimi, eğitim, insan sağlığı ve sosyal hizmet faaliyetleri yüzde 3,7, finans ve sigorta faaliyetleri yüzde 2,9, inşaat yüzde 2,8 ve gayrimenkul faaliyetleri yüzde 2,4 arttığını göstermektedir” diye konuştu.
Beşiktepe, ilk 3 aylık tablonun ve beklentilerin üzerinde olması kendilerini memnun ettiğini bu başarının en önemli faktörü cumhurbaşkanlığı yönetim sisteminin büyük faktör olduğunu bu şekilde devam etmesini dilediklerini söyledi. Beşiktepe, ancak Türkiye'de ve dünyada gerçek resmi ortaya koymadığını büyümede yeni normali ve gerçek tablonun 2021 sonrası görüleceğini, Türkiye’nin çok daha başarılı büyüme göstereceğini bildirdi.
Beşiktepe, “TÜSİKON olarak Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayip Erdoğan’ın açıkladığı yakında temeli atılacak ve ülkemize vizyon katacak olan Dünyanın en büyük projesi olan Kanal İstanbul `un destekçisiyiz. Allah muvaffak etsin. Türkiye’mize hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.