Dolar $
32.78
%1.44 0.46
Euro €
35.07
%0.43 0.15
Sterlin £
41.66
%0.21 0.09
Çeyrek Altın
3956.98
%1.46 56.15
SON DAKİKA
Hibya Haber Ajansı | Kültür - Sanat - Magazin Pazar 19 Mayıs 2024 13:00

BURSA'DA SANATI TEKNOLOJİYLE BULUŞTURAN SERGİ

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin restorasyonunu tamamlayarak hizmete açtığı Zindankapı Güncel Sanat Galerisi, sanatçı Garip Ay'ın 'Ebru mapping' gösterisine ev sahipliği yaptı.

Bursa'da sanatı teknolojiyle buluşturan sergi

Bursalı sanatseverleri konsept sergilerle buluşturan Zindankapı Güncel Sanat Galerisi, 18 Mayıs Uluslararası Müzeler Günü dolayısıyla sanatçı Garip Ay’ın ''ebru mapping'' gösterisine ev sahipliği yaptı.

Garip Ay tarafından su üzerinde yapılan ebru çalışması, mapping teknolojisi kullanılarak tarihi surlara yansıtıldı. İzleyenlere görsel şölenin yaşatıldığı gecede, ebru sanatı ile haritalama teknolojisi birleştirilerek geçmiş ile şimdiki zaman, gelenek ile yenilik arasında bir köprü oluşturuldu.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Kamil Özer ile Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Şafak Baba Pala'nın da yer aldığı  törende konuşan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Yıldız, tüm konukların 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutladı.

Tarihi bir yapının içerisinde unutulmaz bir çalışmayı izlediklerini söyleyen Yıldız, “Bu mekan milattan önce ikinci yüzyılda Bitinya Krallığı’ndan başlayıp Roma, Bizans, Osmanlı İmparatorluğu ve günümüze kadar ulaşmış tarihi bir yapıdır. Dijital sergi alanlarından mapping salonlarına kadar bir çok mekanı bünyesinde barındırmaktadır. Bursa da tarihiyle, kültürüyle önemli bir kenttir. Yerel yönetimler ve sivil toplum örgütleri olarak hep birlikte Bursa’nın değerini yukarıya taşımalıyız.” dedi.

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR