Dolar $
32.95
%0.01 0
Euro €
35.36
%0.07 0.02
Sterlin £
41.88
%-0.02 -0
Çeyrek Altın
4024.98
%-0.02 -0.71
SON DAKİKA
Ahmet Muammer GÜNGÖR | Yerel Yönetimler Pazar 16 Haziran 2024 14:00

BURSA'DA 4 GÜNLÜK BAYRAM BOYUNCA ULAŞIM ÜCRETSİZ OLACAK

Bursa Büyükşehir Belediyesi, 15-19 Haziran tarihleri arasındaki Kurban Bayramı boyunca kent içi toplu taşıma araçlarının ve Bursaray hatlarının ücretsiz olacağını duyurdu.

Bursa'da 4 günlük bayram boyunca ulaşım ücretsiz olacak

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Kurban Bayramı’nda vatandaşların rahat ve huzurlu bir şekilde ziyaretlerini gerçekleştirebilmeleri amacıyla 15-19 Haziran tarihleri arasında kent içi toplu taşıma araçlarının ve Bursaray hatlarının ücretsiz olacağını açıkladı.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan BURULAŞ Genel Müdürü Fahrettin Beşli, hafta sonu ülkece 4 günlük bir bayram telaşı yaşayacaklarını, bu süreçte ulaşımın da büyük önem taşıdığını hatırlattı.

Özellikle Arife Günü’nden itibaren artacak olan mezarlık ziyaretleri noktasında tedbir aldıklarını söyleyen Fahrettin Beşli, “Bayram ziyaretleri sırasında şehir içi ulaşımda aksama yaşanmaması için de bazı tedbirler aldık. Daha da önemlisi Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak bayram boyunca ayakta yolcu taşıyan şehir içi toplu ulaşımı ve raylı sistem hatlarını ücretsiz yapıyoruz." dedi.

Beşli, ücretsiz ulaşımın, 16 Haziran sabahı saat 06.00'dan başlayarak bayramın son günü olan 19 Haziran saat 24.00'de kadar süreceğini belirterek, "Bursalılar ücretsiz bir şekilde yolculuk yaparken bizler de onları sevdiklerine kavuşturmanın telaşını yaşayacağız. Yoğunluğun artacağını hesaba katarak, bazı hatlarda daha sık seferler düzenleyeceğiz. Komuta Kontrol Takip Merkezi’nde yoğunluklar anlık takip edilerek ihtiyaç olan güzergahlara takviye araçlar verilecek” diye konuştu.

ABONE OL