Dolar $
34.08
%0.02 0
Euro €
37.74
%-0.25 -0.09
Sterlin £
44.8
%-0.27 -0.12
Çeyrek Altın
4481.27
%-0.71 -31.78
SON DAKİKA
Sigorta Cuma 30 Ağustos 2024 02:34

BROKER AKADEMİ'DEN İSTİHDAMA BÜYÜK KATKI

Türkiye'de ve dünyada pek çok sektörde nitelikli eleman açığının giderek büyüdüğünü ifade eden uzmanlar, bu açığın kapatılması konusunda sektörel eğitimlerin önemine dikkat çekiyorlar.

Broker Akademi'den İstihdama büyük katkı

Ülke ekonomisine ve reel sektöre önemli fon ve katkı sağlayan sigorta sektörü de büyüdüğü oranda nitelikli elemana daha çok ihtiyaç duyan sektörlerin başında geliyor. Yaklaşık 250 bin kişiye istihdam sağlayan sigorta sektörü için nitelikli istihdam büyük önem taşıyor. Bu kapsamda gençlerin yetkinliklerini geliştirmek ve sektöre nitelikli personel yetiştirmek için kolları sıvayan Sigorta ve Reasürans Brokerleri Derneği (SBD), ‘Broker Akademi’yi kurarak bu konuda önemli bir adım attı. Sigorta ve Reasürans Brokerleri Derneği (SBD) Yönetim Kurulu Başkanı Cenk Ecevit, “Sektörümüz büyüyor ve gelişiyor. Nitelikli personele her zamankinden daha çok ihtiyacımız var. SBD olarak kurduğumuz ‘Broker Akademi’de eğitim kurumları ile iş birliğimizi artırıyor, sektöre eleman yetiştiren üniversitelerle ortak projeler geliştiriyoruz” dedi.

Sigorta şirketleri, reasürans şirketleri, acente ve brokerler ile aktüer ve eksperlerin faaliyet gösterdiği sigorta sektörünün yaklaşık 250 bin kişiye istihdam sağladığını belirten Ecevit, Türk sigorta sektörünün rekabet gücünün artırılmasında nitelikli istihdamın büyük önem taşıdığına dikkat çekti. Sigorta sektöründeki kariyer fırsatlarını da vurgulan Ecevit, “Sektörümüz büyüyor ve gelişiyor. Nitelikli personele her zamankinden daha çok ihtiyacımız var. Özellikle sigorta ve reasürans brokeri olarak çalışmak isteyen gençlerimizin günceli yakalaması, ortak bir standartta buluşması ve sektörü geleceğe taşıyacak niteliklerini geliştirmesi gerekiyor” diye konuştu.

Sigorta sektörünün sürekli değişen ve güncellenen dinamik bir sektör olduğuna işaret eden Ecevit, sigortalılara doğru teminatların önerilmesi, doğru ve yeterli bilgilendirme yapılmasının önemine dikkat çekti.