Dolar $
33.09
%0.29 0.09
Euro €
36.02
%0.04 0.01
Sterlin £
42.91
%0.15 0.06
Çeyrek Altın
4231.17
%0.74 30.69
SON DAKİKA
Şafak GÜVEN | EKONOMİ Cumartesi 13 Temmuz 2024 17:32

BORUSAN'DAN ÇALIŞAN MEMNUNİYETİ ODAKLI İNOVATİF UYGULAMA

İnsanı merkezine alan ve insan kaynaklarında inovasyonun gücüne inanan Borusan Grubu, çalışan odaklı yaklaşımıyla yenilikçi bir projeye imza atıyor. T4 People Analytics ile geliştirilen bu proje ile çalışanların esenliğinin ve iş performansının ölçülebilir şekilde artırılması planlanıyor. Borusan, bu sayede çalışan memnuniyetini de en üst seviyeye çıkarmayı hedefliyor.

Borusan'dan çalışan memnuniyeti odaklı  inovatif uygulama

 

Borusan Grubu, insan kaynakları analitiği alanında yenilikçi çözümler geliştiren T4 People Analytics ile insan kaynaklarında dikkat çeken bir çalışmaya imza atıyor. Pandemi sonrası dönemde insan kaynakları yönetimini yeniden tanımlama misyonu ile tasarlanan Yeni Düzen Çalışma Analitiği platformu çalışanlara odaklanırken, çalışan esenliğini ve etkinliğini ölçülebilir şekilde artırmayı amaçlıyor. 

T4 People Analytics tarafından geliştirilen sistem, çalışanların açık uçlu geri bildirim metinlerini, yapay zeka modelleri ile otomatik olarak anlamlandırıp sınıflandırarak tavsiyeler sunabiliyor. Bu sayede, çalışanların hem geri bildirim verdiği konuların hem de çalışanın duygu durumunun tespiti sağlanırken çözüm odaklı bir yaklaşımla hızlıca harekete geçmek mümkün oluyor. Yeni dönem anket ve dijital iletişim teknolojileri, çalışan deneyimini derinlemesine anlamlandırmak ve iyileştirmek için devreye alınırken bu yenilikçi yöntemler, çalışanların ihtiyaçlarının daha hızlı ve etkili bir şekilde belirlenmesini sağlıyor. Bu şekilde çalışanların yıllık izin haklarını kullanmaları ve dinlenmiş bir şekilde işyerine dönmeleri için teşvik edici ön adımlar atılabilirken iş-yaşam dengesi gözetilerek, ihtiyaç ve beklentilerini karşılayan daha optimize edilmiş çalışma koşulları sunuluyor. 

 

“Borusanlıların esenliklerini artırmayı amaçlıyoruz”

Borusan Grubu’nun insan odaklı olduğunu vurgulayan Borusan Holding İnsan, İletişim ve Sürdürülebilirlik Grup Başkanı Nursel Ölmez Ateş, “Bu projede sürdürülebilirlik odaklarımız olan iklim, insan ve inovasyon alanlarımızdan insan başlığı altında çalışan bağlılığını ele alıyoruz. Sürdürülebilir bağlılık skorumuzu yüksek tutmayı amaçlarken bu yöndeki çalışmalarımızda inovasyonun gücünü kullanıyoruz. T4 People Analytics ile hayata geçirdiğimiz projeyle Borusanlıları daha iyi anlamayı, ihtiyaçlarına hızlı bir şekilde yanıt verebilmeyi, esenliklerini artırmayı amaçlıyoruz” dedi.

 

Çalışan odaklı riskler etkili bir şekilde öngörülebiliyor

Rutin nabız anketleri ve kapsamlı Çalışan Bağlılığı Anketleri (ÇBA) sayesinde, çalışan bağlığı ve istenmeyen ayrılmaların riskleri daha etkin bir şekilde öngörülebiliyor. Bu süreçte, anketlerden elde edilen geribildirimler, Türkçe doğal dil işleme ve yapay zeka modelleri kullanılarak saatler içerisinde işleniyor ve çalışanların ihtiyaçlarına daha hızlı yanıt verilebiliyor. Ayrıca, anında akıllı bildirim sistemi sayesinde insan kaynakları yöneticileri, çalışanlar ve yöneticiler aksiyon alınması gereken durumlardan anında haberdar olabiliyorlar. Bu sistem, çalışanlar arasında proaktif bir iletişim ve hızlı çözüm üretme ortamı sağlıyor. Ortaya çıkan analitik veriler ışığında ele alınan bu proje ile, Borusan’da çalışma kültürünün geliştirilmesi ve iş-yaşam dengesine yönelik iyileştirmeler sağlanması hedefleniyor.       

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR