Dolar $
33.09
%0.29 0.09
Euro €
36.03
%0.06 0.02
Sterlin £
42.84
%0 0
Çeyrek Altın
4239.32
%0.93 38.74
SON DAKİKA
Ahmet Muammer GÜNGÖR | Yerel Yönetimler Pazartesi 15 Temmuz 2024 10:00

BORNOVA BELEDİYESİ'NDEN ARICILARA DESTEK

Bornova Belediyesi, arıcılık kurslarına katılan, kendi arazisinde arıcılık yapan kursiyerleri yerinde ziyaret etti.

Bornova Belediyesi'nden arıcılara destek

Bornova Belediyesi, arıcılık eğitimleri düzenleyerek yeni arıcılarına birer kovan ve arıcılık malzemeleri hediye ediyor. Eğitime katılan Bornovalılar kovanlarını Bornova Belediyesi’nin 22.5 dönümlük alanda arıcılığa başlayabiliyor ya da kendi belirledikleri arazilerde de arıcılık yapabiliyor. 

Bornova Belediyesi bu yıl başlatılan uygulama ile arıcılara verdiği desteği genişletti. Çiçekli Mahallesi’nde arıcılık yapan Ege Üniversitesi Sosyoloji Bölümü öğrencisi Hatice Kara da kovanlarının durumunu daha iyi hale getirmek için Bornova Belediyesi’nden destek aldı.

Tarım ve hayvancılık konusunda yerel üreticiye verdikleri desteklerin artarak devam edeceğini söyleyen Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, “Bornova Belediyesi olarak hayata geçirdiğimiz projelerimizle ilçemizin tarımsal potansiyelini ortaya çıkarmayı hedefliyoruz. Arıcılık konusundaki potansiyelimizin de çok yüksek olduğunu düşünüyoruz. Bunun için bu konudaki desteklerimizi sürdüreceğiz. Verdiğimiz teorik eğitimler, Kayadibi’ndeki arılığımızda gerçekleştirdiğimiz pratik eğitimler ve ücretsiz olarak sağladığımız malzeme desteğiyle üreticilerimizin yanında olmaya devam edeceğiz.” diye konuştu.

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR