Dolar $
33.1
%0.3 0.09
Euro €
36.03
%0.04 0.01
Sterlin £
42.89
%0.09 0.04
Çeyrek Altın
4240.37
%0.96 39.78
SON DAKİKA
Hibya Haber Ajansı | Eğitim Pazar 14 Temmuz 2024 17:00

BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ AVRUPA'NIN EN FAZLA İLERLEME GÖSTEREN YÜKSEKÖĞRETİM KURUMU OLDU

Boğaziçi Üniversitesi, Londra merkezli yükseköğretim derecelendirme kuruluşu OS'in "Avrupa'nın En İyi Üniversiteleri Sıralaması 2025"te 34 sıra birden yükselerek bölgesel sıralamada en fazla ilerleme gösteren yükseköğretim kurumu oldu.

Boğaziçi Üniversitesi Avrupa'nın en fazla ilerleme gösteren yükseköğretim kurumu oldu

Boğaziçi Üniversitesi, Londra merkezli yükseköğretim derecelendirme kuruluşu OS’in “Avrupa’nın En İyi Üniversiteleri Sıralaması 2025”te 34 sıra birden yükselerek bölgesel sıralamada en fazla ilerleme gösteren yükseköğretim kurumu oldu.

Londra merkezli yükseköğretim derecelendirme kuruluşu QS, Avrupa’da yer alan yükseköğretim kurumlarını “araştırma etkisi”, “akademik saygınlık”, “istihdam gücü”, “işveren nezdinde saygınlık”, “eğitim deneyimi”, “uluslararasılık” ile “sürdürülebilirlik” gibi kriterlere göre sıraladı. Buna göre Boğaziçi Üniversitesi Avrupa’da değerlendirilen 42 ülkeden 685 yükseköğretim kurumu arasında 165’inci sırada temsil edildi.

QS’in haziranda yayımladığı “Dünya Üniversiteler Sıralaması 2025”teki verilerden yararlanarak hazırlanan bölgesel sıralamada Boğaziçi Üniversitesi 34 sıra yükselerek  “Avrupa’nın en fazla ilerleme gösteren” yükseköğretim kurumu oldu.

İstihdam gücünde birinci

QS’in bu yıl değerlendirdiği kriterlerde en iyi performans “istihdam gücü” ile “işverenler nezdinde saygınlık” kriterlerinde elde edildi. Boğaziçi Üniversitesi işverenler nezdinde saygınlıkta 10 sıra yükselerek 32; istihdam gücündeyse 35’inci sırada yer aldı.

Türkiye’de değerlendirilen 72 yükseköğretim kurumu arasında ise istihdam gücünde birinci sırada yer alan Boğaziçi Üniversitesi, işverenler nezdinde saygınlık ile sürdürülebilirlik kriterlerindeyse üçüncü oldu.

“Akademik saygınlık”ta 9 sıra ilerleyerek 137’nci, “eğitim için giden değişim programı öğrencileri” kriterinde 140’ıncı ve üniversitelerin sürdürülebilirlik çalışmalarının toplumsal ve çevresel etkilerinin göz önüne aldığını “sürdürülebilirlik” kriterindeyse 152’nci sırada temsil edildi.

“Sıralama sonuçları başarının yansıması”

Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Naci İnci, Boğaziçi Üniversitesi’nin Avrupa’daki yükseköğretim kurum ve çeşitli önde gelen kuruluşlarla büyük iş birliklerine devam ettiğini belirterek, Avrupa’nın En İyi Üniversiteleri Sıralaması 2025’teki gösterilen performansı şöyle değerlendirdi:

“Avrupa Birliği (AB) başta olmak üzere, Avrupa’da çeşitli iş birliği ve ortaklıklarımız devam ediyor. Boğaziçi Üniversitesi Yaşam Bilimleri ve Teknolojileri Uygulama ve Araştırma Merkezi (Boğaziçi LifeSci) ve Avrupa'nın ilk ve tek karbon negatif mikroalg biyorafinerisi gibi dünyada dikkat çeken birçok projede birlikte çalışıyoruz. Ayrıca Avrupa’daki yükseköğretim kurumlarıyla değişim programlarımız ve araştırma ortaklıklarımız da sürüyor. 165’inci sırayı da yeterli görmüyoruz. Ar-Ge, endüstri-sanayi iş birliği, değişim programları, akademik nitelik ve uluslararası iş birlikleri gibi alanlardaki performansımızı ileri taşımaya devam edeceğiz.”

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR