Dolar $
32.58
%0.08 0.02
Euro €
35.22
%0.28 0.1
Sterlin £
41.59
%0.27 0.11
Çeyrek Altın
4026.3
%-0.19 -7.71
SON DAKİKA
Ayşe KIRCA | SAĞLIK Pazartesi 01 Temmuz 2024 18:39

BOEHRİNGER INGELHEİM'DAN SKLERODERMA HASTALARI İÇİN ÖZEL PLATFORM: MORETHANSCLERODERMA

Bugün ve gelecek nesiller için yaşamları dönüştüren tedaviler geliştiren Boehringer Ingelheim, nadir hastalıklar alanında da çalışmalarına devam ediyor. Şirket, nadir ve herkesi farklı şekillerde etkileyen bir hastalık olan Skleroderma (Sistemik Skleroz) hastalığında güvenilir kaynakları sunarak hasta yolculuğunu desteklemek amacıyla "Birlikte, Sklerodermadan Fazlasıyız" dedi ve MoreThanScleroderma platformunu hayata geçirdi. Nadir bir hastalık olan Skleroderma hastalığıyla ilgili merak edilen tüm detayların yer aldığı global platform, Türkiye'deki hasta ve hasta yakınları için yerelleştirilerek 29 Haziran Dünya Skleroderma Günü'nde hizmete açıldı.

Boehringer Ingelheim'dan Skleroderma Hastaları İçin Özel Platform: MoreThanScleroderma

Bugün ve nesiller boyunca yaşamları iyileştirecek, dönüştürecek çığır açıcı tedaviler geliştirme misyonuyla faaliyetlerini sürdüren Boehringer Ingelheim, araştırma ve geliştirme alanında sektörün en büyük yatırımcılarından biri olarak karşılanmamış tıbbi ihtiyacın yüksek olduğu alanlarda yenilikçi tedaviler geliştirmeye odaklanıyor. Sunduğu tedavilerin yanı sıra hasta ve hasta yakınlarının hastalık süreçlerinde de yanında olarak toplum sağlığı için önemli bir görev üstlenen Boehringer Ingelheim, nadir hastalıklar alanında çözümler sunmaya, hastalık yolculuğunda güvenilir bir rehber rolü üstlenmeye devam ediyor.

 

Bağ dokularını etkileyen otoimmün ve nadir bir hastalık olan Skleroderma (Sistemik Skleroz) için yenilikçi tedaviler sunan Boehringer Ingelheim, hasta ve hasta yakınlarına destek olmak amacıyla 29 Haziran Dünya Skleroderma Günü‘nde “Birlikte, Sklerodermadan fazlasıyız” mesajı ile MoreThanScleroderma’yı hizmete açtı.

 

Bağ dokusu vücudun her yerinde bulunduğundan, kişilerde farklı semptom kombinasyonları gösterebilen Skleroderma ile ilgili az bilinen birçok bilginin yer aldığı MoreThanScleroderma platformu ile ziyaretçilerin nadir görülen bu hastalık hakkında bilgilendirilmesi ve desteklenmesi hedefleniyor. Platformda; hastalar ve hasta yakınları için Skleroderma’nın belirtileri, tanısı, tedavi yöntemleri ve süreç hakkında birçok bilgi yer alıyor. Yanı sıra, hasta hikayeleri ile hastalığın bireyleri farklı şekillerde etkilediğinin de görülmesi mümkün kılınıyor. Hasta yakınları için bu zor süreci atlatmalarında yardımcı olabilecek bilgilerin de yer aldığı platformda sık sorulan sorulara da yanıt bulunabiliyor.

 

Otoimmün bir hastalık olan Skleroderma çoğunlukla kadınları etkiliyor 

 

30’ların başında ve 50’lerin ortasında sık görülen Skleroderma, diğer otoimmün hastalıklarda olduğu gibi, çoğunlukla kadınları etkiliyor.1 Skleroderma’dan nasıl etkilenileceği; etkilenen vücut bölümleri, belirtilerin şiddeti ve bunların zaman içinde nasıl değiştiği ile ilişkili olarak çeşitlilik gösteriyor ve çoğu insanda hastalık, farklı sıralar ile ortaya çıkabilen bir veya iki belirti ile başlıyor. 

 

Hastaların %90’ından fazlasında cilt belirtileriyle ortaya çıkan Skleroderma’nın diğer semptomları arasında; parmak uçlarında renk değişimi, baskı noktalarında veya eklemler etrafında sert yumrular (kalsinoz) ve kırmızı noktalar (talenjiektazi), ellerde aşırı soğuma, acı veya uyuşma hissi, el ve ayak parmaklarında yaralar ve ülserler, eklem ağrısı veya tutukluğu yer alıyor.2 Tüm bu belirtilerin yanında, Skleroderma’da kalp, böbrek ve sindirim sisteminde de değişiklikler görülebiliyor ve Skleroderma hastalarının %90'ından fazlası şiddetli yorgunluk yaşıyor.3 Yanı sıra, Skleroderma hastalarının %40’ında ülser veya açık yara; 10 skleroderma hastasının 9’unda ise sindirim sistemi belirtileri gelişiyor.4

 

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR