Dolar $
34.08
%0.01 0
Euro €
37.74
%0.01 0
Sterlin £
44.87
%-0.01 -0
Çeyrek Altın
4500.34
%-0.29 -12.93
SON DAKİKA
Turizm Çarşamba 28 Ağustos 2024 02:32

BODRUM'U BODRUM YAPAN DEĞERLERİ KORUMAK GEREK

Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD) Bodrum Temsilcisi ve Bodrium Hotel & SPA Genel Müdürü Yiğit Girgin, Bodrum'un doğal ve tarihi güzelliklerinden çok bir inşaat ve yatırım kenti olarak anılmasının sektöre zarar verdiğini söyledi.

Bodrum'u Bodrum Yapan Değerleri Korumak Gerek

Bodrum'un, doğal güzellikleri, Ege ruhunu ve saflığı yansıtan beyaz evleri ve dünyanın 7 harikasından biri olan Halikarnas Mozolesi ile bir marka kent olduğuna dikkat çeken Girgin,

kentin geleceği için öncelikle geçmiş değerlere sahip çıkılması gerektiğinin altını çizdi.

BODRUM'UN GELECEĞİ İÇİN, ÖNCE GEÇMİŞİNE SAHİP ÇIKILMALI

Yatırımlara karşı olmadığını, fakat mevcut yapının korunması gerektiğini vurgulayan Yiğit Girgin, “Bodrum kendi ekosistemini oluşturmuş ve bunu global bir marka haline getirebilmiş bir kent. Bu anlamda yatırımlar yapılırken mevcut ekosistemin ve Bodrum'u Bodrum yapan değerlerin korunması ve güncel tutulması aslında yeni otel ve inşaat yapmaktan daha çok fayda getirecek. Burası bir balıkçı kasabasıyken turizm kenti haline geldi. Şimdi de inşaat kenti olmasından korkuyorum. Bir karar vermeli ve Bodrum’u tanıtma faaliyetleri yürütürken, kenti korumacı önlemler de almalıyız. Nereye baksak inşaat görüyoruz, gelişim muhakkak iyidir. Fakat bir turizm kenti için bu bir handikap. Aslında kentin geleceği için öncelikle geçmiş değerlere sahip çıkılması gerekiyor” diye konuştu.

BODRUM KENDİSİYLE YARIŞMALI

Bodrum'un farklı turizm kentleriyle karşılaştırılmaması gerektiğini, özgün bir yapısı olduğunu hatırlatan Yiğit Girgin, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bodrum dünya turizm sahnesinde kendine has bir oyuncudur, kendine has kalmalıdır. Kimseye benzemeye veya benzetilmeye ihtiyacı yoktur. Fakat; artık Bodrum korunmalıdır, korunduktan sonra da uluslararası sahnedeki yerine has tanıtılmalıdır. Bodrum'u Bodrum yapan burada yaşayan yerlisi, yabancısıdır, balıkçılıktır, süngerciliktir, tekne yapım tersaneleri, ustalarıdır, mavi yolculuğudur, deri sandaletçisidir, ev pansiyoncusudur, pansiyoncusudur, turizmcisidir, dürüst esnafıdır, işletmecisidir, gece kulüpçüsüdür ve daha bir çoğudur. Siz doğru çalışan ekosistemi bozarsanız, istediğiniz kadar uğraşınız, olmaz! Bodrum'un artık önce korunup sonra da tanıtılmaya ihtiyacı var...Bodrum artık hangi şehirle yarışır bilemem, yarışmalı mıdır? Bence en güzeli kendisiyle yarışmasıdır, kendisinin en iyi versiyonu olmasıdır”