Dolar $
33.6
%0.18 0.06
Euro €
37.05
%0.46 0.17
Sterlin £
43.17
%-0.01 -0
Çeyrek Altın
4330.96
%-0.57 -24.39
SON DAKİKA
Kültür - Sanat - Magazin Pazartesi 12 Ağustos 2024 07:30

BODRUM'DA "MUHTEŞEM GATSBY" BALESİ

21. Uluslararası Bodrum Bale Festivali'nde "Muhteşem Gatsby" balesi sahnelendi

Bodrum'da "Muhteşem Gatsby" balesi

20. yüzyılın en önemli yazarlarından F. Scott Fitzgerald’ın  baş yapıtı olan  “Muhteşem Gatsby”de gizemli genç milyoner Jay Gatsby ile saplantılı şekilde aşık olduğu Daisy Buchanan arasında geçen olaylar, bir başka roman karakterinin gözünden (Nick Carraway) anlatılır. Romandaki aşk temasının ekseninde “Caz Devri” tasvir edilmektedir. Eser edebiyat dünyasının klasikleri arasında yer almakla kalmamış, bir çok kez beyaz perdeye ve sanatın diğer alanlarına uyarlanarak da herkes tarafından bilinen bir üne kavuşmuştur.

DSC_0019 - Kopya - Kopya - Kopya

 Muhteşem Gatsby, bale uyarlaması ile  G. Gershwin’in harika müzikleri, jazz solistinin vokal tınıları, jazz piyanistinin virtüözite isteyen yorumları, neo-klasik jazz adımlarının stilize edildiği koreografisi ve  “Jazz Devri”  döneminin yansıtıldığı  dekor ve kostümleriyle  heyecanlı, sürükleyici bir teatral anlatıma kavuşan “Muhteşem Gatsby”, bale olarak Bodrum’da Kalesi Kuzey Hendeği’nde sahnelendi.

DSC_9789 - Kopya

Koreografisi ve librettosu ödüllü koreograf  A.Volkan Ersoy ile  G. Armağan Davran’a  ait olan “Muhteşem Gatsby” balesinin  müzik düzenlemeleri  eserin orkestra şefliğini de  üstlenen Aytuğ Ülgen tarafından yapıldı. Dekor tasarımı  Özgür Usta’ya , kostüm tasarımı Nursun Ünlü’ye  ve  ışık tasarımı  Tarı Deniz’e ait.

DSC_9613 - Kopya - Kopya

Eserde Nick Carraway Kenan Korbek Jay Gatsby Burak Sergen Cebeci, Tugay Ak Daisy  Buchanan Yukiko It, risa Ochial Tom Buchanan Y.Ozan Demirbaş, Niyazi Cingöz, Myrtle Wilson Meltem Ayar, Erika Trabulo George Wilson Tarkan Günal, Miray Boyacıoğlu Jordan Baker Serin Saybaşılıoğlu, Gülden Vurandemir dönüşümlü olarak sahne aldılar.

DSC_9799

15 Ağustos 2024 Perşembe, müzikleri Mercan Dede’ye, reji ve koreografisi Beyhan Murphy’e ait olan ve 25 yıldır Türkiye ve dünya sahnelerinde birçok kez sanatseverlerle buluşan bir müzik ve dans  prodüksiyonu  olan Güldestan İstanbul Devlet Opera ve Balesi tarafından  sahnelenecek.


ABONE OL
Hepsiburada web  300x250