Dolar $
33.58
%0.01 0
Euro €
36.71
%0.01 0
Sterlin £
42.92
%-0 -0
Çeyrek Altın
4291.65
%0.16 6.81
SON DAKİKA
Kültür - Sanat - Magazin Perşembe 08 Ağustos 2024 09:25

BODRUM'DA "CARMEN"E BÜYÜK İLGİ

Türkiye İş Bankası'nın katkılarıyla, Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü'nün düzenlediği Türkiye'nin ilk ve tek bale festivali olan 21.Uluslararası Bodrum Bale Festivali'nde, Samsun Devlet Opera ve Balesi tarafından sahnelenen Carmen balesine seyirciler yoğun ilgi gösterdi.

Bodrum'da "Carmen"e büyük ilgi

Carmen balesinde, Carmen’in Don Jose ve Escamillo ile yaşadığı kural tanımaz aşk ilişkisini flamenkonun coşkusu ile anlatılıyor. Carmen eserinin koreografisi Carlos Vilan, müzik düzenlemesi Tulio Gagliardo Varas, dekor tasarımı Tayfun Çebi, kostüm tasarımı Gülay Korkut, ışık tasarımı Oğuz Murat Yılmaz’a ait.

Carmen rolünde Nazmiye Khozashvili, Don Jose rolünde Y. Emre Örgüt, Micaela rolünde Merve Gürer, La Dulce Muerte rolünde İpek Baydoğan, Escamillo rolünde A. Cem Şenoğlu, General Zuniga rolünde Çağaç Arın Öztornacı, Manolita rolünde Damla Oktay, Frasquita ve Mercedes rollerinde İdil Şengül ve Fuka Takamori, Lilas Pastia rolünde ise Erkin İnan  sahnedeydi.

Eserin bugün (8 Ağustos) gerçekleşecek temsilinde ise Carmen rolünde Ilgaz Erdağ, Don Jose rolünde David Khozashvili, Micaela rolünde Miyu Hiramatsu, La Dulce Muerte rolünde İpek Baydoğan, Escamillo rolünde Orçun Ünal, General Zuniga rolünde Çağaç Arın Öztornacı, Manolita rolünde Damla Oktay, Frasquita ve Mercedes rollerinde İdil Şengül ve Fuka Takamori, Lilas Pastia rolünde ise Erkin İnan sahne alacak.

carmen-i

Festival kapsamında 11-12 Ağustos 2024’te Muhteşem Gatsby eseri sahnelenecek.

Dönem ruhunu en güzel örnekleriyle günümüze taşıyan müzikleri, dansları, dekor ve kostümleri ile dikkati çeken eseri Mersin Devlet Opera ve Balesi sahneye koyacak.