Dolar $
32.4
%-0.25 -0.08
Euro €
34.75
%0.01 0
Sterlin £
40.8
%0.38 0.15
Çeyrek Altın
3949.81
%-0.89 -35.16
SON DAKİKA
Şafak GÜVEN | GÜNCEL Salı 16 Nisan 2024 12:00

BM TURİZM E-KÜTÜPHANESİ'NİN ELEKTRONİK KAYNAKLARI ÜCRETSİZ OLARAK ERİŞİME AÇILDI

Kültür ve Turizm Bakanlığı Milli Kütüphane kullanıcılarına yeni bir elektronik kütüphane hizmeti sunarak Birleşmiş Milletler (BM) Turizm E-Kütüphanesi'nin elektronik kaynakları erişime açtı.

BM Turizm E-Kütüphanesi'nin elektronik kaynakları ücretsiz olarak erişime açıldı

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Türkiye'nin kültür ve turizm alanındaki gelişimine katkı sunmak adına, Kültür ve Turizm Bakanlığı Turizm Haftası dolayısıyla, Birleşmiş Milletler (BM) Turizm E-Kütüphanesi’nin elektronik kaynakları erişime açıldı.

Turizm istatistikleri ve pazar araştırmaları gibi önemli verilere de erişim imkanı sağlayan kütüphane ile kullanıcılar ayrıca turizm alanındaki en önemli uluslararası kaynaklardan biri olan UNWTO World Tourism Barometer adlı süreli yayına da erişebiliyor.

BM Turizm E-Kütüphanesi, 200'den fazla ülke ve bölge için düzenli olarak güncellenen iç ve dış turizme ilişkin bin 400'den fazla elektronik yayın ve bin 700 turizm veri seti ile turizm alanındaki araştırmaları desteklemek ve bilgiye erişimi kolaylaştırmak adına bir kaynak oluşturuyor. Milli Kütüphane kullanıcılarının ücretsiz olarak faydalandığı bu önemli elektronik kütüphane, kullanıcıların turizm alanında yapacakları araştırmalara da önemli bir kaynak oluyor.