Dolar $
32.84
%-0.04 -0.01
Euro €
35.69
%0.1 0.03
Sterlin £
42.48
%0.03 0.01
Çeyrek Altın
4199.68
%0.49 20.36
SON DAKİKA
Hibya Haber Ajansı | DÜNYA Çarşamba 24 Temmuz 2024 08:00

BM: PAZARTESİ GÜNÜNDEN BU YANA 150 BİN KİŞİ HAN YUNUS'TAN KAÇTI

İki BM kuruluşunun BBC'ye verdiği bilgiye göre Pazartesi gününden bu yana 150 binden fazla kişi Gazze'nin güneyindeki Han Yunus kasabasından kaçtı.

BM: Pazartesi gününden bu yana 150 bin kişi Han Yunus'tan kaçtı

Gazze Şeridi'nin güneyinde yer alan Han Yunus, İsrail'in “Hamas'ın buradaki güçlerini yeniden bir araya getirme çabalarıyla” mücadele etmeyi amaçladığını söylediği yeni bir askeri saldırının odağı oldu.

İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) Pazartesi günü Han Yunus'un doğu kesimleri için bir tahliye emri yayınladı. IDF ayrıca Hamas savaşçıları tarafından “terörist faaliyetler ve roket ateşi” gerçekleştirmek için kullanıldığını iddia ettiği el-Mevasi insani yardım bölgesinin boyutunu da küçülttü.

Gazze'de Hamas tarafından yönetilen Sağlık Bakanlığı'nın verilerine göre İsrail operasyonunun başlamasından bu yana bölgede en az 80 Filistinli öldürüldü.

Salı günü tankların Bani Suhaila bölgesinin derinliklerine doğru ilerlediği görülürken, Al-Qarara bölgesinde de operasyonlar düzenlendi.

Bazı bölge sakinleri Han Yunus'un doğu kesimlerindeki göçmen kamplarına kaçmaya çalışırken, diğerleri sığınmak için hastanelere doluştu.

Bani Suhaila'da yaşayan ve Nasser Hastanesi'ne sığınan 37 yaşındaki Rabah Abdul Ghafour, BBC'ye yaptığı açıklamada, “7 Ekim'den bu yana 12 kez yerimden edildim” dedi. "Hayatımızın en zor gecesini yaşadık. Patlama ve silah sesleri bir an bile kesilmedi. Sanki savaş dün başlamış gibiydi."

Al-Qarara'dan Pazartesi günü kocası ve kayınvalidesiyle birlikte Nasser Hastanesi'ne gelen 22 yaşındaki Rawan Al-Brim, "Dış avluda yatağımız ya da battaniyemiz olmadan uyuduk. Dört aylık kızım savaş sırasında doğdu. Anne sütüm kurudu ve onun açlığını giderecek süt bulamıyorum. Bebeğim bütün gece açlıktan çığlık atıyor” dedi.

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR