SON DAKİKA
Lojistik Perşembe 05 Eylül 2024 02:54

BLG,TÜRKİYE'DE LOJİSTİK ŞİRKETİ KURDU

Almanya'nın önde gelen lojistik firmalarından BLG, Türkiye'de yeni bir girişimde bulunarak İstanbul merkezli bir şirket kurdu. BLG Türkiye'nin Genel Müdürü olarak, lojistik sektöründeki deneyimiyle tanınan Cem Akgül atandı.

BLG,Türkiye'de  lojistik şirketi kurdu

Yeni kurulan şirkete ilişkin olarak, BLG İcra Kurulu Başkanı ve COO’su Matthias Magnor ile Cem Akgül arasında bir işbirliği anlaşması imzalandı. Matthias Magnor, Cem Akgül’ün Türkiye lojistik pazarındaki geniş deneyim ve bağlantılarının, şirketin yeni ve gelecek vaat eden pazarlara açılmasında büyük önem taşıdığını belirterek, “Cem Akgül, kendini kanıtlamış bir lojistik uzmanı. Onunla çalışmak ve yeni pazarlara girebilmek bizim için büyük bir mutluluk” ifadelerini kullandı.

Cem Akgül, Türkiye'nin stratejik konumuna dikkat çekerek, "Türkiye'nin Avrupa'yı Orta Doğu ve Asya'ya bağlayan stratejik konumu, ülkeyi ideal bir ulaşım ve lojistik merkezi haline getiriyor. Bu avantajı, BLG Grubu'nun uluslararası gelişimini artırmak ve genişletmek için kullanmayı hedefliyoruz" şeklinde konuştu.

Lojistik sektöründe 145 yıllık köklü bir tecrübeye sahip olan BLG, 2023 yılından itibaren Kelheim’dan Köseköy’e demiryolu ile otomotiv taşımacılığı hizmeti sunuyor. Şirket, araç trenleriyle tek seferde yaklaşık 200 aracı taşıma kapasitesine sahip.