Dolar $
33.05
%0.16 0.05
Euro €
36.04
%0.06 0.02
Sterlin £
42.9
%0.08 0.03
Çeyrek Altın
4299.22
%2.36 97.91
SON DAKİKA
Mustafa YAŞAR | Kripto Para Cuma 12 Temmuz 2024 15:00

BİTFİNEX SECURİTİES VE MİKRO KAPİTAL'DEN YENİ BİR TOKENİZE TAHVİL İHRACI

Menkul kıymet token'ları için listeleme ve alım satım hizmetleri sunan Bitfinex Securities, Lüksemburg merkezli etki finansmanı ve mikrofinans grubu Mikro Kapital'in menkul kıymetleştirme fonu ALTERNATIVE'in devam eden token'laştırılmış tahvil ihraç programı kapsamında iki yeni token'laştırılmış tahvil ihracının başlatıldığını duyurdu.

Bitfinex Securities ve Mikro Kapital'den yeni bir tokenize tahvil ihracı

Gerçekleştirilecek olan sermaye artırımı, Bitfinex Securities Ltd ve Mikro Kapital'in geçen yıl Ekim ayında bir Mutabakat Anlaşması imzalamasından bu yana imza atacağı ikinci token’laştırılmış tahvil ihracını olacak. Yatırımcılara avantajlı bono ödemeleri sunan iki farklı süreden oluşacak tahvil programı, 11 ay vadeli yüzde 10 bono faizli ve 36 ay vadeli yüzde 13,5 bono faizli tahvilden oluşacak. 3 Temmuz 2024'te başlayan sermaye artırımı, 31 Temmuz 2024'te de sona erecek.

Bu ihraç, aylık olarak başlatılacak olan ve devam eden bir programın ilki olacak olup, programın diğer süreler ve bonoları da içerecek şekilde genişletilme seçeneği de bulunuyor. İhraçlarda en az 500 bin dolar, en yüksek 10 milyon dolar tutarında artış hedeflenirken, minimum yatırım büyüklüğü ise 125 bin USDt olarak belirlendi.

İhraç, Liquid Network üzerinden gerçekleşecek

Tahvil programı, Mikro Kapital'in önceki programlarında olduğu gibi Bitcoin blok zincirinin bir yan zinciri olan Liquid Network üzerinde ihraç edilecek. Liquid Network, ihraççıların transfer kısıtlamalarını uygulamasına ve beyaz listeler oluşturmasına olanak tanıyarak düzenleyici yükümlülüklere uyumu sağlarken yatırımcıların menkul kıymetleri kendi kendine saklamasına, çekmesine ve eşler arası trade yapmasına olanak tanıyor.

Mikro Kapital'in ilk tokenize tahvili Ekim 2023'te tamamlandı ve piyasanın mikrokredi için ilk tokenize edilmiş tahvili olarak 5,2 milyon doların üzerinde USDt'yi başarıyla topladı. Son ihraçtan elde edilen gelir ise küçük işletmeleri ve girişimcileri desteklemek için mikrofinans ve paylaşım ekonomisi projelerine yatırım yapmak amacıyla kullanılacak. Bitfinex Securities ve Mikro Kapital arasındaki bu iş birliği, her iki şirketin de yenilikçi finansman yoluyla mikrofinans sektörüne desteğinin önemli bir parçası.

“Mikro Kapital ile devam eden iş birliğimizi sürdürmekten heyecan duyuyoruz”

Bitfinex Securities Operasyon Müdürü Jesse Knutson ihraca ilişkin yaptığı açıklamada “Liquid Network'ten yararlanarak geleneksel ve kripto yatırımlarının güçlü yönlerini birleştiren yenilikçi finansal çözümler sunuyoruz. Mikro Kapital ile devam eden iş birliğimizi sürdürmekten ve bu son tokenize tahvil ihracıyla mikrofinans sektörüne yeni finansman biçimleri getirmelerinde onları desteklemekten heyecan duyuyoruz.” dedi.

Mikro Kapital'in menkul kıymetleştirme fonu olan ALTERNATIVE, şu anda 10 ülkede 180 bin nihai borçluyu destekleyen, toplamda yaklaşık 300 milyon euro tutarında güçlü ve çeşitlendirilmiş bir kredi portföyüne sahip. Fondan yararlananların yaklaşık yüzde 35'i de yerel ve kırsal bölgelerdeki kadın girişimcilerden oluşuyor.

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR