Dolar $
32.84
%-0.22 -0.07
Euro €
35.65
%-0.55 -0.19
Sterlin £
42.45
%-0.32 -0.13
Çeyrek Altın
4170.09
%0.34 13.79
SON DAKİKA
Serpil PORTAKAL | Kripto Para Pazartesi 22 Temmuz 2024 17:01

BİTFİNEX DERİVATİVES, THALEX ENTEGRASYONUNU DUYURDU

iFinex Financial Technologies Limited tarafından sağlanan önde gelen bir türev platformu olan Bitfinex Derivatives, Thalex ile entegrasyonunun açık beta sürümünü duyurdu. Bu entegrasyonla birlikte Bitfinex Derivatives müşterileri, Thalex'in kripto opsiyonlarına ve vadeli işlem ürünlerine erişim sağlayabilecek.

Bitfinex Derivatives, Thalex entegrasyonunu duyurdu

Bitfinex Derivatives ve Thalex, bu entegrasyonu, Bitfinex Derivatives müşterilerinin Thalex'e katılma, para yatırma ve trading gibi işlemlerdeki ihtiyaçlarını gidermek adına geliştirdi. Bitfinex Derivatives'in müşteri tabanına daha geniş yelpazede türev sözleşmeleri sağlamaya yönelik atılan stratejik bir adım olan bu iş birliği aynı zamanda, yenilikçi bir dağıtım modelini de temsil ediyor.

Bitfinex Derivatives ve Thalex, kripto opsiyonlarında ve vadeli işlemlerde önemli bir büyüme bekliyor. Kripto türevlerinin hacmi günlük yaklaşık 100 milyar dolar, ancak opsiyonlar bu toplamın yalnızca yaklaşık yüzde üçünü, vadeli işlemler ise yaklaşık yüzde ikisini oluşturuyor. Bitfinex Derivatives ve Thalex’e göre, türevlerdeki büyümenin kısıtlı kalması talep tarafında eğitim eksikliğinden, arz tarafında ise stablecoin uzlaşmalı sözleşmeler sunan borsaların eksikliğinden kaynaklanıyor. İki şirket, kurdukları iş birliğiyle bu alanda ilgi çekici yeni bir alternatif sunmayı amaçlıyor.

Thalex ile gerçekleştirdikleri iş birliğine ilişkin açıklamalarda bulunan Bitfinex Derivatives CTO'su Paolo Ardoino, “Bitfinex Derivatives müşterileri için Thalex entegrasyonunun herkese açık beta sürümünü hayata geçirdiğimizi duyurmaktan mutluluk duyuyoruz. Stablecoin uzlaşmalı vadeli işlemler ve opsiyon araçları gibi kripto türev ürünleri, daha istikrarlı ve düzenli bir piyasa sağlamak için kritik önem taşıyor. Önümüzdeki dönemde bu ürünlere olan talebin de artmasını bekliyoruz.” dedi.

Bitfinex Derivatives ile gerçekleştirdikleri iş birliğine ilişkin açıklamalarda bulunan Thalex CEO'su Hendrik Ghys, “Opsiyonlar ve Vadeli İşlemler Perpetuals'ı tamamlıyor. Vadeli işlemler bir delta pozisyonunun taşıma maliyetinin sabitlenmesini sağlarken, opsiyonlar ise volatiliteli doğrusal olmayan getiriler sağlıyor. Riskten korunmayı da sağlayan bu ürünler yatırımcının araç setini oldukça genişletiyor.” dedi.

 

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR