Dolar $
32.72
%-0.38 -0.12
Euro €
35.04
%-0.57 -0.2
Sterlin £
41.67
%-0.3 -0.12
Çeyrek Altın
4011.35
%0.23 9
SON DAKİKA
Hibya Haber Ajansı | Borsa Çarşamba 26 Haziran 2024 09:00

BIST100 ENDEKSİ

BİST100 endeksinde yatay başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz.

BIST100 endeksi

BİST100 endeksinde yatay başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz.

BİST100 endeksi geçtiğimiz işlem gününü 88 puan düşüşle 10.680 seviyesinden tamamladı. Endekste dün genele yayılan geri çekilme meydana gelirken, gözler yarınki TCMB faiz kararı ve 27 - 28 Haziran'daki gri liste açıklamalarında olacak.  Haber akışlarının etkili olmasını beklediğimiz haftada 10.500 seviyesinin üstünde kalındığı sürece olumlu görüşümüzü koruyoruz. Halka arzlarda talep toplama süresinin başlaması ve T2 bakiye düzenlemesi amacıyla yapılabilecek satışlar volatiliteyi artırabilir.

EKK toplantısı Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz başkanlığında gerçekleşti. EKK’dan ‘’Haziran ile birlikte dezenflasyon süreci başlayacak ve yılın ikinci yarısında yıllık enflasyon hızla gerileyeceği, yatırım taahhütlü avans kredileri süreçlerinin hızlandırılması kararlaştırıldığı, uygulamaya alınan kamuda tasarruf ve verimlilik paketiyle daha da güçlendireceğimiz mali disiplin, dezenflasyon sürecine destek olmaya devam edileceği mesajları çıktı.

Fitch, Türkiye'nin geçen yılki cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından daha geleneksel makroekonomik politikaları benimsemesinin ardından azalan dış finansman baskıları ve makro ve finansal istikrar riskleri nedeniyle Türk bankacılık sektörünün görünümünü 'nötr'den 'iyileşiyor'a revize etti. Fitch yaptığı değerlendirmede, "Türkiye'nin politika çerçevesine yönelik artan yatırımcı güveni, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın  döviz rezervleri pozisyonunda iyileşmeye, daha düşük dolarizasyona ve bankaların dış finansmana daha iyi erişimine yol açmıştır. Sonuç olarak, sektörün yabancı para  likit varlıklarının önemli bir bölümünü oluşturan bankaların TCMB ile yaptıkları döviz swapları önemli ölçüde azalmıştır. Tüm bu faktörlerin finansal istikrarı desteklemeye devam etmesi beklenmektedir" dedi.

TCMB, haftalık rezerv oranlarını açıkladı. Merkez'in toplam rezervleri 146,1 milyar dolardan 146,3 milyar dolara yükseldi. Böylece Merkez'in rezervleri 150 milyon dolar yükselmiş oldu.  Rezervler tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı. Altın rezervleri 59,8 milyar dolardan 57,9 milyar dolara düştü. Döviz rezervi ise 86,4 milyar dolardan 88,4 milyar dolara çıktı.

Ons altın fiyatı, PCE verileri öncesinde 2.320’li dolardan işlem görürken, ABD'nin bu yıl faiz oranlarını düşürme ihtimaline ilişkin belirsizliğin artmasıyla altın fiyatlamalarında kısa vadeli belirsizlik sürüyor. Mayıs ayı enflasyon verileri bir miktar cesaret verici olsa da fiyat baskılarının hala nispeten yüksek olduğunu gösteriyor. Haziran ayına ait beklenmedik derecede güçlü satın alma yöneticileri endeksi verileri de ABD ekonomisindeki gücün, faiz oranlarını daha uzun süre yüksek tutacağına dair endişelere yol açtı. Bu hafta odak noktası, PCE fiyat endeksi verileri olacak. Cuma günü açıklanacak olan verinin, enflasyonun hafifçe düşse de Merkez Bankasının yıllık %2'lik hedefinin oldukça üzerinde kaldığını göstermesi bekleniyor.

Kaynak: İnfo Yatırım

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR