Dolar $
34.08
%0.02 0
Euro €
37.74
%-0 -0
Sterlin £
44.89
%-0 -0
Çeyrek Altın
4502.03
%-0.25 -11.27
SON DAKİKA
GÜNCEL Cuma 30 Ağustos 2024 02:58

BİRLİK VE BERABERLİĞİN ZAFERİ 30 AĞUSTOS

Yorgancıoğlu: "Vatanımızın kurtuluşu, milletimizin bağımsız geleceğine yürümesi yolunda en önemli kilometre taşını oluşturan 30 Ağustos Başkomutanlık Meydan Muharebesi Zaferinin 102'inci yılını kutluyor olmanın gururunu yaşıyoruz" dedi.

Birlik ve beraberliğin zaferi 30 Ağustos

Ege Böligesi Sanayi Odası Başkanı Ender Yorgancılar, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla yayınladığı mesajda şu görüşlere yer verdi:

"Asırlar boyunca sürekli savunma muharebesi yapmış, sürekli toprak kaybetmiş, Balkan Savaşları, Birinci Dünya Savaşı ve Anadolu’nun işgali ile büsbütün dağılmış ve yok olma noktasına gelmiş bir Orduyu birleştiren Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 26 Ağustos 1922’de başlayan Büyük Taarruz ve sadece dört gün sonra, 30 Ağustos’ta ulaşılan kesin zafer ile; birlik olmayı başarabilen bir milleti tarih sahnesinden silmenin asla mümkün olmadığını bütün insanlığa göstermiştir.

Bu bakımdan 30 Ağustos, bir milletin geleceğini kurtaran çok büyük bir askeri zafer olmakla birlikte, inanç ve zekanın, birlik ve beraberliğin de zaferidir. Kurtuluş Savaşımız boyunca Atamızın ve silah arkadaşlarının umutsuzluk ve karamsarlıkla da savaşmaları gerekmiştir. Bu nedenledir ki Ulu Önderimiz, ‘Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim’ demiştir.

Biz de bugün bu sözü şiar edinerek sanayileşerek kalkınma yolunda gayretli çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Atamızın bize miras bıraktığı 30 Ağustos Zaferi’nin ve diğer askeri başarıların, yine kendi ifadesiyle eğitim, kültür ve ekonomi alanlarındaki zaferler için zemin hazırladığı bilinciyle çalışıyoruz. Karşı karşıya kaldığımız zorlukları daha çok çalışarak, birlik ve beraberlikle aşacağımızı biliyoruz; çünkü ilham kaynağımız, Ulu Önderimiz ve bize miras bıraktığı zaferleridir.

Tarihin en büyük zaferleri arasında yer alan, milletimize bağımsızlığı ve Cumhuriyeti müjdeleyen 30 Ağustos Zafer Bayramının 102’nci yılını gurur ve mutlulukla kutlarken; Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile tüm şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyor, gazilerimizin önünde saygıyla eğiliyorum.

Ender YORGANCILAR

Yönetim Kurulu Başkanı