Dolar $
32.94
%-0.02 -0
Euro €
35.79
%-0.3 -0.1
Sterlin £
42.46
%-0.24 -0.1
Çeyrek Altın
4141.85
%0.91 36.97
SON DAKİKA
Ahmet Muammer GÜNGÖR | Kripto Para Cuma 26 Temmuz 2024 17:11

BİNANCE TR CEO'SU MÜCAHİT DÖNMEZ: YENİ YASA, TÜRKİYE'NİN KÜRESEL KRİPTO PAZARI'NDAKİ ROLÜNÜ GÜÇLENDİRECEK

Binance TR, Çeşme'de düzenlediği "Binance TR Süper Buluşması"nda kripto varlık ve Web3 ekosisteminin önde gelen isimlerini bir araya getirdi. Binance TR Genel Müdürü Mücahit Dönmez, Türkiye'nin kripto benimseme oranının son üç yılda %16'dan %40'a yükseldiğini ve ülkenin küresel kripto pazarında önemli bir konuma geldiğini vurguladı. Dönmez ayrıca, yakın zamanda onaylanan kripto varlık yasasının Türkiye'yi kriptoya özel düzenlemeleri olan en büyük pazarlardan biri haline getirdiğini ve Binance TR'nin bu düzenlemelere tam uyum sağlamaya odaklandığını belirtti. Etkinlikte, Binance'in küresel kripto adaptasyonundaki rolü, Türkiye'deki eğitim girişimleri ve kripto geleceği tartışılırken, sosyal aktiviteler ve interaktif oturumlarla katılımcılara zengin bir deneyim sunuldu.

Binance TR CEO'su Mücahit Dönmez: Yeni Yasa, Türkiye'nin Küresel Kripto Pazarı'ndaki Rolünü Güçlendirecek

Binance TR, kripto varlık ve Web3 ekosisteminin önde gelen isimlerini Çeşme'de düzenlediği "Binance TR Süper Buluşması"nda bir araya getirdi. Etkinlik, Türkiye'nin kripto dünyasındaki artan önemini ve geleceğe yönelik vizyonunu ortaya koydu.

 

Etkinlikte söz alan Binance TR CEO'su Mücahit Dönmez konuşmasında Türkiye'nin kripto benimseme oranlarındaki etkileyici artışa dikkat çekerken, "Son üç yılda, Türkiye'de kripto benimseme oranı %16'dan %40'a yükseldi. Bu oran, Türkiye'yi küresel olarak işlem hacmi açısından dördüncü, kripto benimsemesi açısından on ikinci sıraya taşıdı" dedi.

 

Binance TR olarak amaçlarının sadece bir kripto borsası olmak değil, aynı zamanda Türkiye'nin dijital geleceğini şekillendiren bir oyuncu olmak olduğunu vurgulayan Dönmez,                        "Kullanıcı odaklı ürün ve hizmetler aracılığıyla kriptoyu Türkiye'deki herkes için erişilebilir kılmak ve Web3 dünyasına açılan bir kapı görevi görmek istiyoruz" şeklinde konuştu.

 

Mücahit Dönmez, Türkiye'de yakın zamanda hayata geçen ve kripto varlıklara ilişkin düzenlemeleri içeren Sermaye Piyasası Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun’la ilgili görüşlerini de paylaştı. Kripto varlık yasa tasarısının mecliste onaylanmasıyla, Türkiye’nin kriptoya özel düzenlemeleri olan işlem hacmi bakımından en büyük pazarlardan biri haline geldiğini vurgulayan Dönmez, “Bu yasal onay, Türk pazarındaki tüm aktörler için önemli bir kilometre taşıdır" dedi.

Dönmez, düzenlemelerin sektöre etkisini şu sözlerle değerlendirdi: 

 

"Bu kapsamlı düzenleme ile birlikte tüm kripto varlık hizmet sağlayıcıları Türkiye'deki operasyonlarını sürdürmek için bir lisanslama sürecine tabi olacaklar. Devletin düzenleyici otoritelerinden alınan lisans, bu alanda faaliyet gösteren kripto varlık platformlarının yasal bir zemine oturmasını sağlayarak onların güvenilirliğini artıracaktır. Binance TR olarak, piyasayı etkili bir şekilde yönetmek ve küresel bir standart oluşturmak için açık ve kapsamlı düzenlemeleri güçlü bir şekilde destekliyoruz. Türkiye'de yaklaşan düzenleyici değişikliklere hazırlanırken, tüm gerekliliklere tam uyum sağlamaya odaklıyız."

 

Etkinlikte söz olan Binance Global Pazarlama Başkanı Rachel Conlan ise hayata yeni geçen kripto varlıklara ilişkin yasayı memnuniyetle karşıladıklarını belirterek, yasayla birlikte sektörde heyecan verici yeni bir dönem başladığını ifade etti. 

 

Yakın zamanda Binance tarafında yapılan araştırmaya da değinen Rachel Conlanşunları söyledi: 

 

“Türk kullanıcılarının yeni teknolojilere açıklığı, yüksek benimseme oranlarını ve dinamik bir yatırım ortamını besliyor. Yakın zamanda yapılan bir Binance Research anketi, Türk yatırımcılarının yaklaşık %40'ının kriptoya yatırım yapma nedeninin, karlılık ve izleme kolaylığının ardından, blockchain teknolojisinin yüksek potansiyeli olduğunu ortaya koydu.”

Conlan, kripto adaptasyonunun global trendlerine değinerek, "Binance'in son iki yılda 100 milyondan 200 milyon kullanıcıya ulaşması, dijital varlıkların ve blockchain teknolojisinin benimsenmesindeki hızı gösteriyor. Bu, kripto varlık biriminin 'erken benimseyenler'den 'erken çoğunluk' aşamasına geçtiğinin bir işareti. Bununla birlikte kripto varlıklarının günlük yaşamlarımızda giderek artan yeri ve kullanımlarına rağmen küresel pazar penetrasyon oranı yalnızca %6,8. Bu da bize bu sektörde hala önemli bir büyüme potansiyeli olduğunu gösteriyor” şeklinde konuştu. 

 

Etkinlikte ayrıca, Binance TR'nin Türkiye'deki eğitim girişimleri de vurgulandı. Özellikle Binance Teknolojide Kadın Akademisi projesi, kadınların ve gençlerin kripto ekosistemine katılımını teşvik etmek adına önemli bir adım olarak öne çıktı. Binance TR Süper Buluşması’nda sosyal aktiviteler, sponsorlarla buluşmalar ve interaktif oturumlarla da katılımcılara zengin bir deneyim sunuldu.

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR