Dolar $
33
%0.16 0.05
Euro €
35.31
%-0 -0
Sterlin £
41.81
%-0.11 -0.04
Çeyrek Altın
4019.82
%-0.15 -5.81
SON DAKİKA
Cansu AKARCA | Kripto Para Çarşamba 19 Haziran 2024 17:07

BİNANCE TR, 200 TRY İŞLEM ÇİFTİ İLE KRİPTO PİYASASINA LİDERLİK EDİYOR

Binance TR, 200 Türk Lirası (TRY) işlem çifti sunarak küresel kripto varlık borsaları arasında en yüksek TRY işlem çifti sayısına sahip olduğunu duyurdu. Bu kilometre taşı, Türk Lirası'nın kripto varlık ticaretinde üçüncü en büyük itibari para birimi haline gelmesiyle beraber Binance TR'nin Türk kullanıcılara geniş alım satım seçenekleri sunma taahhüdünün önemini ve kripto varlık piyasasındaki liderliğini pekiştiriyor.

Binance TR, 200 TRY İşlem Çifti ile Kripto Piyasasına Liderlik Ediyor

Kaiko'nun son araştırma raporuna göre, TRY Haziran ayında %19 pazar payına ulaşarak tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı. Bu gelişmeyle birlikte, TRY kripto varlık ticaret hacminde euro'yu (EUR) geride bırakarak üçüncü en büyük itibari para birimi haline geldi. TRY ticaret hacmindeki bu artış, Türk kullanıcıların dijital varlık alanındaki büyüyen ilgisini ve katılımını yansıtıyor.

Yüzde 40'ın üzerinde kripto benimseme oranı ile Türkiye, tahmini işlem hacmi açısından dünya çapında dördüncü ve kripto benimsemesi açısından on ikinci sırada yer almaktadır. Türk kullanıcıların kriptoya olan yüksek ilgisine yanıt olarak, Binance TR hızla büyüyerek yalnızca 18 ay  içinde 130'dan fazla Türk Lirası işlem çifti listeleyerek  200 TRY işlem çiftine ulaştı. Bu gelişme ile platform, kripto piyasasındaki  en yüksek TRY işlem çifti sayısı ve hacmini bulunduruyor.

Aynı zamanda, Binance TR Aralık 2023’ten Haziran 2024’e, CoinMarketCap adlı dünyanın en sık başvurulan fiyat takip platformunda küresel kripto varlık borsaları sıralamasında altı basamak yükselerek 14. sıraya yerleşmiş ve listedeki en üst sıradaki yerel borsa olmuştur. Bu gelişmeler, Binance TR’nin kullanıcılarına olan bağlılığının ve kripto varlık ekosistemindeki önemli rolünün bir göstergesi olmuştur.

Bu başarılar hakkında Binance TR CEO'su Mücahit Dönmez şunları söyledi: “Türk kullanıcıların yeni teknolojilere açıklığı, canlı bir kripto topluluğu, dinamik bir yatırım ortamı ve gelişen bir startup ekosistemi oluşturmuştur. Yaklaşan kripto düzenlemeleri ile TRY'nin kripto varlık piyasasındaki artan yaygınlığı, büyümeyi sürdürecek ve yatırımcıları koruyacak net ve destekleyici düzenleyici çerçevenin önemini bir kez daha vurgulamaktadır."

Mücahit Dönmez, "Platformumuzu sürekli olarak geliştirerek ve çeşitli seçenekler sunarak, Türkiye’deki kripto benimsemesini desteklemeyi ve kullanıcılara benzersiz bir deneyim sunmayı amaçlıyoruz.” diyerek ekledi.

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR