Dolar $
33.11
%0.09 0.03
Euro €
36.06
%-0.24 -0.08
Sterlin £
42.81
%-0.36 -0.15
Çeyrek Altın
4215.33
%-1.11 -46.7
SON DAKİKA
Haber Merkezi | İŞ DÜNYASI Cuma 19 Temmuz 2024 08:42

BİLİŞİM VADİSİ VE GTO ARASINDA İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ

Bilişim Vadisi tarafından kurulan 42Türkiye ile Gebze Ticaret Odası (GTO) arasında tanıtım, staj ve istihdam süreçlerini düzenlemeyi hedefleyen iş birliği protokolü imzalandı.

Bilişim Vadisi ve GTO arasında iş birliği protokolü

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı himayesinde, Bilişim Vadisi'nin yürütücülüğünde 2021yılında Milli Teknoloji Hamlesi vizyonuyla nitelikli yazılımcı yetiştirmek amacıyla kurulan 42 Türkiye kapsamında Bilişim Vadisi ile Gebze Ticaret Odası (GTO) 19.ve 41. Meslek Komiteleri arasında önemli bir iş birliğine imza atıldı. Bölgenin dijital dönüşümüne katkıda bulunmayı hedefleyen protokol imza töreni, BilişimVadisi Genel Müdürü Erkam Tüzgen, GTO Başkanı Abdurrahman Aslantaş, TOBBTürkiye Yazılım Meclisi Başkanı Ertan Barut, protokol üyeleri, sektör temsilcileri ve 42 Türkiye öğrencilerinin katılımıyla gerçekleşti.

Bilişim Vadisi ile GTO arasında imzalanan protokol çerçevesinde, GTO bünyesinde faaliyet gösteren 1000'den fazla yazılımcı ve bilişimci firma ile 42 Türkiye arasında istihdam ağı oluşturulacak. Bu sayede firmalar ihtiyaç duydukları yetkin yazılımcı kaynağına kolayca ulaşabilecek, 42 Türkiye öğrencileri ise staj ve iş imkanları konusunda önemli avantajlar elde edebilecek.

Ayrıca protokol kapsamında gerçekleştirilecek faaliyetler arasında; GTO bünyesinde yapılacak komite toplantılarında 42 Türkiye’nin faaliyetleri ve öğrencilerinin firmalara tanıtılması, 42 Türkiye'de devam eden ya da mezun olan öğrencilerin komite üyesi firmalarda ihtiyaçlar doğrultusunda tam zamanlı veya kısmi zamanlı olarak istihdam edilmesi ve yazılım ekosisteminin desteklenmesi yer alıyor.

Teknoloji GirişimciliğiniYaygınlaştırmayı Hedefliyoruz

Bu iş birliği protokolünün 42Türkiye ismi ile imzalayacakları ilk protokol olduğuna dikkat çeken Bilişim Vadisi Genel Müdürü Erkam Tüzgen, imza töreninde yaptığı konuşmada; "Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımızın MilliTeknoloji Hamlesi vizyonunun bir parçası olarak ülkemizde teknoloji girişimciliğini, startup modeli girişimciliğin güçlendirdiği bu kültürü yaygınlaştırmayı hedefliyoruz. Bu alandaki yetkinlik setini geliştirmek, hatta bir sonraki adımda bu alandaki kültürü ve ilgiyi artırmak, son aşamalara doğru yatırım ekosistemini güçlendirmek, girişimcilerin finansmana erişimini kolaylaştırmak ve her aşamada destek sağlamaya gayret ediyoruz. 42 Türkiye’yi kurarken de vizyonumuz bu hususları içermekteydi. Bu okulların en önemli özelliği belge değil yetkinliğe odaklanmış olması. Evet bir belge veriyoruz. Ancak bunlardan çok daha önemlisi sahip olduğunuz yetkinlik. Sadece yazılım alanında yetkinlik değil iş hayatında ihtiyaç duyacağınız her şeyi size sağlamaya gayret ediyoruz.İhtiyaç duyduğunuz her alanda sizleri desteklemeye bugüne kadar gayret ettik.Bu gayretlerimizi de artırarak sürdüreceğiz” diye konuştu.

42 Network ÖğrencilerininYüzde 12’si Girişimci Oluyor

TOBB ve GTO’ya şimdiye kadar sunmuş oldukları katkılar ve protokol kapsamında sunacakları katkılar için de teşekküreden Erkam Tüzgen, “Görecekler ki bizim onlara katkımız onların bize katkısından fazla olacak. 42 Network’te eğitimini tamamlayanların dünya çapında istihdam oranı yüzde 100. Bu öğrencilerin yüzde 12’si girişimci olmakta. Sizlerin arasında olacaklar. Ticaret ve sanayi odalarının üyeleri olarak arkadaşlarıyla birlikte şirketler kuracaklar. Üniversite mezunlarını istihdam edecekler. Bu hususlardada onlara daima destek olmaya devam edeceğiz” açıklamasında bulundu.

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR