Dolar $
34.08
%0.02 0
Euro €
37.74
%-0.25 -0.09
Sterlin £
44.8
%-0.27 -0.12
Çeyrek Altın
4481.27
%-0.71 -31.78
SON DAKİKA
Eğitim Salı 09 Mayıs 2023 11:54

BİLFEN LİSESİ ÖĞRENCİLERİ BİTKİLERE CAN KURTARAN OLDU

Genç Başarı Vakfı tarafından her yıl "GençBizz" adıyla düzenlenen yarışmaya Bursa Bilfen Liseleri öğrencileri de kurdukları VİTAPLANT şirketiyle ilk kez katıldılar. Öğrenciler, Türkiye'de kurulan 650 şirket içinden ilk 15'e girip final şansı yakalayarak bu yıl Türkiye'de yapılacak Avrupa finallerine katılma hakkı kazandılar.

Bilfen Lisesi Öğrencileri Bitkilere Can Kurtaran Oldu

Bilfen Bursa Anadolu ve Fen Lisesi öğrencilerinden Ege Can Alparslan, Mehmet Kaan Çolak, Ali Güngör, Sinem Öz, Elifsu Yılmaz, Nehir Yılmaz ve Elif Arı’nın kurduğu Vitaplant şirketi 650 şirket içinden en başarılı 15 şirket arasına seçildi. 

Vitaplant şirketi, sürdürülebilir bir gelecek için, dünyada ve ülkemizde yaygınlaşan “Hortikültür” bilincine katkı sağlamak amacıyla agar agar tozunu destek bitki besinleriyle birleştirerek jel kapsülleri ürettiler. Bu ürün sayesinde küçük ölçekli tarım, saksı ve süs bitkilerinin kalite ve besin değerleri yükselirken böceklere ve hastalıklara karşı direnç geliştirmekte, daha sağlıklı büyümeleri ve yine bu sayede bitkinin verimi de artmaktadır.

“Bireysellik” Akımıyla daha verimli bitkiler 

Ev ve tarım bitkilerinde genellikle kullanılan sentetik ya da organik gübre bileşenlerinin bitkiye “bireysel” yaklaşmaması sonucu yüksek verim alınamamaktadır. Vitaplant’in kullandığı bu yöntem ile yaygın bitki türleri araştırılmış ve spesifik destek besinleri üretilmiştir. Örnek vermek gerekirse “Orkide bitkisi için gereken mineral değerleri ile Gardenya bitkisi için gereken mineral değerleri farklıdır. Bu bitkiler için kullanılan gübreler geniş spektrumludur. Bu durum bitkilerde istenmeyen semptomlara ve gelişim bozukluklarına sebebiyet verebilmektedir.” Vitaplant pazardaki bu açığı fark etmiş ve kullandığı yöntem ile uygun fiyatlı, kolay ulaşılabilir ve belirli bitki gruplarına has besinler üretmiştir. Ayrıca kullandığı Agar Agarlı bu takviye besin kapsülleri koruyucusuz ve katkısız olduğu için bitkilerin gelişimlerine doğal yolla destek olmaktadır. Vitaplant şirketi, fikri ve yöntemleri ile doğal, sürdürülebilir ve pazar dostu ürünler üretmektedir. Bu ürünlerin kullanımını yaygınlaştırmak ve gelecek nesillere temiz bir dünya bırakmak bizim elimizdedir.