Dolar $
32.94
%-0.01 -0
Euro €
35.81
%-0.25 -0.09
Sterlin £
42.46
%-0.24 -0.1
Çeyrek Altın
4142.32
%0.92 37.43
SON DAKİKA
Hibya Haber Ajansı | Piyasalar Perşembe 25 Temmuz 2024 13:00

BİLANÇOLAR ART ARDA AÇIKLANIRKEN AVRUPA HİSSE SENETLERİ HIZLI DÜŞTÜ

Avrupa piyasaları Perşembe günü, açıklanan bilançoların etkisi ve Wall Street'teki satışlara odaklanarak geriledi. Bölgesel Stoxx 600 endeksi açılıştan sonra yüzde 1,42 düşerken, teknoloji hisseleri yüzde 2,58 değer kaybetti.

Bilançolar art arda açıklanırken Avrupa hisse senetleri hızlı düştü

Tüketici malları devi Unilever, tüm yıl marj beklentisini yükseltirken şirket tarafından derlenen bir konsensüsün satış büyüme tahminini kaçırmasına rağmen yüzde 5,0 tırmandı.

Avrupa bankalarının Çarşamba günü spot ışıklarının altına girmesinin ardından yatırımcılar şimdi Nestle, otomobil üreticisi Renault ve İsviçreli sağlık firması Roche gibi şirketlerin bilançolarını değerlendiriyor.

Jeep ve Dodge markalarının üreticisi Stellantis, ilk yarı net kârında yüzde 48'lik bir düşüş bildirdi. Düşüş, azalan hacimler, geçici üretim boşlukları ve Kuzey Amerika'daki düşük pazar payından kaynaklandı.

Fransız lüks grubu Kering'in hisseleri ise keskin gelir düşüşü nedeniyle son yedi yılın en düşük seviyesine geriledi. Önümüzdeki hafta açıklanacak olan Euro Bölgesi gayrisafi yurtiçi hasıla ikinci çeyrek verisi öncesinde Almanya tüketici güveni ile Euro Bölgesi ve Birleşik Krallık iş faaliyetlerine ilişkin veriler açıklanacak.

Dikkatler ayrıca Nasdaq Composite ve S&P 500'ün 2022'den bu yana en kötü seanslarını kaydettiği ABD'deki teknoloji odaklı satışlarda olacak. Analistler, geçen hafta boyunca mega-cap hisse senetlerinden piyasanın daha döngüsel alanlarına doğru bir piyasa rotasyonuna dikkat çekti ve Çarşamba günü Alphabet ve Tesla'dan gelen kazançların hayal kırıklığına uğramasıyla bu durum daha da arttı.

Küresel hareket Asya-Pasifik hisse senetlerini aşağı çekti. Japonya Nikkei 225 yüzde 3,0 düşerken, Japonya Merkez Bankası'nın önümüzdeki hafta para politikası toplantısında faiz artırımını görüşmesinin beklendiğine ilişkin haberlerin etkisiyle yen dolar karşısında güçlendi.
 

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR