BEYOĞLU, PİYALEPAŞA OTOPARKI VE MEYDANI HİZMETE AÇILDI
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, temeli Mayıs 2015'te atılan, ancak 2018 yılında durdurulan 'Beyoğlu Piyalepaşa Camii Önü Zemin Altı Otopark ve Çevre Düzenlemesi' projesini hizmete açtı.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), temeli Mayıs 2015’te atılan, ancak 2018 yılında durdurulan projeler arasında yer alan “Beyoğlu Piyalepaşa Camii Önü Zemin Altı Otopark ve Çevre Düzenlemesi”ni tamamladı. Kaptanpaşa Mahallesi Piyalepaşa Bulvarı’ndaki meydanın açılışı; İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP PM üyesi Mahir Yüksel, Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız ve CHP Beyoğlu Belediye Başkan adayı İnan Güney’in katılımlarıyla gerçekleştirildi.
“Otopark sayısı artışında rekor kırdık”
“Beyoğlu'nun çok özel bir noktasında, tarihi emanet Piyalepaşa Camii’nin hemen önündeki bu sahayı şehrimize kazandırmanın, keyfini, huzurunu ve gururunu yaşıyoruz” diyen İmamoğlu, “Birçok konuda özenli çalışma, bütçeyi iyi yönetmek, bütçeyi bereketli bir bütçeye dönüştürmek, israftan korumak ve kurtarmak, bizim çok önemli bir çalışmamızın, çok önemli bir başlangıç noktası. Metro yapımında nasıl çok üst seviyede bir başarı elde ediyorsak; yeşil alan kazandırmada rekor bir metrekareye bu kısa süre içerisinde ulaşabiliyorsak; deniz ulaşımını arttırmaktan otopark yapımına kadar güçlü hamleleri yapabiliyorsak; bunun altındaki gerçek, aslında bütçeyi iyi kullanma gerçeği. Biz göreve geldiğimizde İspark'ın 95 bin araçlık kapasitesi vardı. 4,5 yılda 61 bin araç kapasiteli otoparkları, İstanbulluların hizmetine açtık. Bizden önceki yılların ortalamasını bu dönemde yılda iki katına çıkartarak, bence önemli bir başarıyı ve bir rekoru kırmış olduk” dedi.
“Depremle ilgili atılacak adımlar, aynı masada tartışarak, konuşarak yapılmalıdır”
Piyalepaşa sürecinde de aynı anlayışla yol yürüdüklerinin altını çizen İmamoğlu, sözü, deprem ve kentsel dönüşüm konularına getirdi. Her iki konunun da özen ve iş birliği isteyen meseleler olduğunun altını çizen İmamoğlu, “İnsanların ihtiyaçlarını karşılarken, onlar; şeffaf, adaletli bir biçimde elde edeceği sürecin nasıl yürütüleceğini bilmek ister. Bu manada da İstanbul'da bundan önce olmayacak seviyede daha güçlü, daha nitelikli bir toplumsal diyaloğu kurarak, her noktadaki insanımızın ihtiyaç ve taleplerini gözeterek, en üst seviyede uyumlu bir dönüşüm başarısını gösterdiğimizi ifade etmek isterim” şeklinde konuştu.
“Bizim işimiz aleni, bizim işimiz açık, bizim işimiz millete dönük”
İstanbul’da, kentsel dönüşüm kapsamında belirlenmiş 69 riskli alan bulunduğu bilgisini paylaşan İmamoğlu, şunları söyledi:
“Bunun sadece ikisi teknik olarak riskli alan. Geri kalan 67 riskli alan, aslında oradaki rantın ya da bir kısım dönüşümle ilgili kolaylıkların olduğu yerler. Yani gerçek anlamda riskli alanların dışında kalan yerleri de ‘riskli alan’ diye tariflediğiniz halde; o doğru bir iş olmaz. Peki niçin bu şekilde yürütülüyor? Çünkü, bu alınan kararların ne yazık ki merkezi bir iradeyle, merkezi bir otoriteyle alınırken, yereldeki hiçbir inisiyatifin, hiçbir kurulun, hiçbir heyetin masada olmamasından kaynaklı bir süreç yönetimidir. Bu manada bizim, bunun tam tersi bir duruşu, tam farklı yönde bir bakışı temsil ettiğimizi, hepinizin huzurunda belirtmek isterim. Bizim işimiz aleni, bizim işimiz açık, bizim işimiz millete dönük. Bizim işimiz; sadece bir siyasi aklı değil, bir dayanışmacı aklı, bir kent uzlaşısı aklını temsil ediyor. Bizim işimiz 16 milyonu kapsıyor. Bizim işimizde, kazanan-kaybeden yok. Bizim işimizde 16 milyon kazanan var. Milletimize kazandırmaya devam edeceğiz. Milletimizin kazanması için iş üretmeye devam edeceğiz. ‘Tam yol ileri’ diyerek, İstanbul'u çok daha güzel bir 5 yıla hep birlikte taşıyacağız.”
Konuşmaların ardından kesilen kurdele ile Piyalepaşa Zemin Altı Otoparkı ve Meydanı resmen hizmete girmiş oldu.