Dolar $
32.84
%-0.04 -0.01
Euro €
35.65
%-0.01 -0
Sterlin £
42.46
%-0.01 -0
Çeyrek Altın
4178.32
%-0.02 -0.74
SON DAKİKA
Cansu AKARCA | Eğitim Çarşamba 24 Temmuz 2024 10:40

BETONART MİMARLIK YAZ OKULU'NUN 20'NCİSİ ISPARTA'DA YAPILDI

TÜRKÇİMENTO'nun 2002 yılından bu yana düzenlediği BETONART Mimarlık Yaz Okulu bu yıl Süleyman Demirel Üniversitesi ev sahipliğinde 15-24 Temmuz tarihlerinde yapıldı. Program kapsamında, üniversitelerin mimarlık bölümünde okuyan ve 4. sınıfa geçen 18 öğrenci, beton malzemeyi hem teorik hem uygulamalı tanıma fırsatı veren atölyelere ve saha uygulamasına katıldı. Küratörlüğünü Begüm Yılmaz Bilgin ve Caner Bilgin'in, moderatörlüklerini Doç. Dr. Hatice Gökçen Özkaya, Dr. Öğr. Üyesi Duygu Köse, Yüksek Mimar Erhan Vural ve Yüksek Mimar Aygen Erol Çakır'ın yaptığı ve Türkiye'nin dört bir yanından mimarlık öğrencilerini bir araya getiren program "Timeless/Zamansız" temasıyla gerçekleştirildi.

Betonart Mimarlık Yaz Okulu'nun 20'ncisi Isparta'da Yapıldı

Türkiye’nin dört bir yanından mimarlık öğrencilerini bir araya getiren ve TÜRKÇİMENTO’nun 2002 yılından bu yana düzenlediği BETONART Mimarlık Yaz Okulu Programı’nın 20.si bu yıl Isparta’da yapıldı. 

Yaz okulu etkinliği bu yıl Süleyman Demirel Üniversitesi Mimarlık Fakültesi ev sahipliğinde,    15-24 Temmuz 2024 tarihleri arasında Göltaş Çimento ana sponsorluğunda, Limak Çimento Akademi ve Çimentaş Altın Sponsorluğunda, Polisan Yapıkim gümüş sponsorluğunda ve Fibrobeton malzeme sponsorluğunda düzenlendi. 

Küratörlüğünü Begüm Yılmaz Bilgin ve Caner Bilgin’in, moderatörlüklerini Doç. Dr. Hatice Gökçen Özkaya, Dr. Öğr. Üyesi Duygu Köse, Yüksek Mimar Erhan Vural ve Yüksek Mimar Aygen Erol Çakır’ın yapacağı ve Türkiye’nin dört bir yanından mimarlık öğrencilerini bir araya getiren programın teması “Timeless/Zamansız” olarak belirlendi. 

Yaz okulunun kapanışında bir konuşma yapan Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Saltan, doğaya karşı yapılan çalışmaların başarılı olamayacağını belirterek, doğayla barışık olarak hayata geçirilen çalışmaların ise başarılı olduğunu söyledi. Prof. Dr. Saltan, yaz okuluna katılan öğrencileri çalışmalarından dolayı kutladı.  

Yaz okulunun kapanışında düzenlenen plaket töreninde konuşan TÜRKÇİMENTO CEO’su Volkan Bozay da TÜRKÇİMENTO olarak, 2002 yılında bu programı uygulamaya başlarken gençlerin, teorik eğitimleri uygulamaya taşımasına imkan yaratmayı ve sektör öncüleriyle bir araya gelmelerini amaçladıklarını hatırlattı. 

“Her yıl üniversite ve üye fabrika iş birlikleriyle farklı şehirlerde bir araya getirdiğimiz öğrencilerimizin sayısı 500’ü aşmış durumda” diye konuşan Volkan Bozay, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu programlarda öğrenci olarak yer alan Mimarlarımız şimdi Türkiye’nin önde gelen, adı herkesçe bilinen mimarları olarak ülkemize katkı sağlıyor. Bu da bizim için çok gurur verici oluyor. TÜRKÇİMENTO olarak, ekonomik rakamların, büyüme oranlarının ötesine bakmaya, topluma katkı sağlamaya; enerjileri ve çalışma azimleriyle fark yaratan gençlerin yanında olmaya, onları desteklemeye devam edeceğiz.”

 

Bozay, bu yıl küratörlüğünü Begüm Yılmaz Bilgin ve Caner Bilgin’in yaptığı yaz okulu programımızın temasının “timeless/zamansız” olduğunu belirterek, “Çok kıymetli bir temayla yaz okulumuzun 20. etkinliğini tamamladık. Bu yılın anlam ve önemi hem 20. etkinliğimiz olması hem de bu yılın portland çimento patentinin 200. yılı olmasıydı. Zamansızlığa vurgu yaptığımız bu projemizde Roma betonundan bugüne tarihsel bir serüven yaşadık” dedi.

 

TÜRKÇİMENTO, güçlü ve sektör için büyük önem taşıyan bu alanda bugüne kadar 500’den fazla genç mimara ulaştı. Ülke ekonomisine katkı sağlamanın yanı sıra toplumsal kalkınmada etkin rol oynayan ve geleceğin mimarlarının sektörle tanışmasına öncülük eden TÜRKÇİMENTO, BETONART Mimarlık Yaz Okulu’nu 2002 yılından beri düzenliyor. 

 

Program kapsamında, Türkiye’nin farklı şehirlerindeki üniversitelerden seçilen ve mimarlık bölümlerinde 4. sınıfa geçen öğrenciler beton malzemeyi hem teorik hem uygulamalı tanıma fırsatı buldular. BETONART Mimarlık Yaz Okulu, etkinliğin son günü öğrencilerin yaptığı eserlerin sergilenmesi ve sertifika dağıtımıyla tamamlandı.

 

Program çerçevesinde katılımcılar, T.C 9. Cumhurbaşkanı merhum Süleyman Demirel ve Göltaş Çimento eski Yönetim Kurulu Başkanı merhum Şevket Demirel’in anıt mezarlarını ziyaret ettiler. Bunun yanında öğrenciler TÜRKÇİMENTO Yönetim Kurulu Üyeleri Nihan Demirel Atasagun ve Neslihan Demirel ile bir araya geldiler. 

 

Sergi

Betonart Mimarlık Yaz Okulu’na katılan çeşitli üniversitelerin mimarlık fakültelerinde öğrenim gören 18 öğrencinin 47 beton reçetesi ile ürettiği 47 parçalık beton örneği Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörlük Bahçesinde sergilendi. Öğrenciler bu çalışmaları projeleri dahil olmak üzere 9 günde tamamladı. 

 

Plaket Töreni

Süleyman Demirel Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen 20. Betonart Mimarlık Yaz Okulu’nun kapanışında ise programa katılan küratörlere, moderatörlere ve öğrencilere plaketleri Rektör Prof. Dr. Mehmet Saltan ve TÜRKÇİMENTO CEO’su Volkan Bozay tarafından verildi. 

 

 

 

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR