SON DAKİKA
Enerji Pazar 29 Eylül 2024 09:37

BETA ENERJİ TEKNOFEST 2024'ÜN "PLANETARYUM SPONSORU" OLDU

Enerji sektöründe verimli üretim süreci ve kaliteli çözümleriyle tanınan, Türkiye'nin köklü şirketlerinden Beta Enerji, 2-6 Ekim 2024'te Adana'da Şakirpaşa Havalimanı'nda düzenlenecek, ülkemizin ilk ve tek teknoloji ve havacılık festivali Teknofest'24'ün planetaryum sponsoru oldu. Teknofest sponsorluğunun yanı sıra Çukurova Üniversitesi 1.5 Adana Roket Takımı ana sponsorluğunu da üstlendi. Beta Enerji, 5 gün boyunca standında gerçekleştirdiği etkinliklerle festivale enerji katacak.

Beta Enerji Teknofest 2024'ün

Yaklaşık yarım asırdır elektrifikasyon sektöründe ihtisaslaşmış yapısıyla öne çıkan, farklı tip güç ve gerilimlerde yağlı ve kuru olmak üzere güç, dağıtım ve özel sargılı transformatörlerin üretimini gerçekleştiren Beta Enerji, Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) ve T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın ana yürütücülüğünde düzenlenen Türkiye'nin ilk ve tek havacılık, uzay-teknoloji festivali Teknofest 2024’ün planetaryum sponsoru oldu.

Festivale enerji katacak

Teknofest’24 resmi destekçisi Beta Enerji, 100 metrekarelik geniş standında birbirinden eğlenceli etkinlikler, sürpriz hediyeli yarışmalar ve her gün Adanalı tanınmış isimlerin katılımı ile festivale enerji ve renk katacak. Beta Enerji, festivalin ilk gününde "Burhan Altınsoy ile Gelecek Senin" etkinliğiyle sahneyi gençlere bırakıyor. Teknoloji içerik üreticisi Burhan Altınsoy ile sahnede bir araya gelecek olan ziyaretçilerin #BenimİçinGelecek temalı konuşmaları Beta Enerji instagram hesabından yayınlanacak, en fazla beğeniyi alan yarışmayı kazanacak. Festivalin ikinci gününde ise yapay zeka teknolojisinin ülkemizdeki önde gelen isimlerinden Ozan Sihay, gençler ve festival katılımcılarıyla bir araya gelecek. Üçüncü gün gastronomi içerik üreticisi Ender Şire, Adana’nın enerji veren benzersiz tatları ile festival ziyaretçilerine lezzet şöleni yaşatırken, motosiklet camiasının önde gelen platformlarından biri olan MotoEtkinlik (Ahmet Köseoğlu) takımı, ziyaretçilerle birlikte hızlı ve eğlenceli etkinlikler düzenleyecek. Beta Enerji, dördüncü günde ise ziyaretçilerine kıyasıya bir yarış fırsatı sunacak. Survivor’ın sevilen Adanalı yarışmacısı Ardahan Uzkanbaş, parkurda ziyaretçiler ile yarışacak, en hızlı süreye sahip olan kişi ise büyük ödülü kazanacak. Son gün ise sevilen oyuncu ve sunucu Yeliz Doğramacılar'ın moderatörlüğünde düzenlenen bilgi yarışmalarında kazananlara sürpriz hediyeler dağıtılacak.

Türkiye’de bir ilki başardık

Beta Enerji, bu sene, Teknofest sponsorluğunun yanı sıra Çukurova Üniversitesi 1.5 Adana Roket Takımı ana sponsorluğunu da üstlendi. Daha önce hiç bir takımın görevi tamamlayamadığı ‘’zorlu görev’’ kategorisinde yarışma cesareti gösteren Beta Enerji 1.5 Adana Roket Takımı, Aksaray’da gerçekleştirilen atışlarda iki kademeli roket görevini başarıyla tamamlayarak Elazığ Üniversitesi Roket Takımı ile birlikte bu görevi başarıyla tamamlayan iki takımdan biri oldu.

Yenilikçi projelerin destekçisi

Teknofest 2024’ün planetaryum sponsoru olmaktan büyük gurur duyduklarını belirten Beta Enerji Genel Müdürü ve İcra Kurulu Başkanı Ahmet Ünal, “Bu festival, gençlerimizin teknolojiye olan ilgisini artırmak ve ülkemizin teknolojik gelişimine katkıda bulunmak için mükemmel bir platform. Geleceğin teknolojilerini bugünden şekillendirmek için çalışmalarına hız kesmeden devam eden ve ürettiği transformatörlerle hayatın her alanında olan Beta Enerji olarak, yenilikçi çözümlerimizle ve enerjimizle bu sürece destek vermekten mutluluk duyuyoruz. Bu nedenle Beta Enerji’nin standını da gençlerimizin eğleneceği, eğlenirken öğreneceği teknolojik bir konseptte tasarladık.

Küresel pazarda başarılı olmak için sürekli olarak teknolojiye ve yeniliklere yatırım yapılması gerekiyor. Biz de kendi sektörümüzdeki teknolojik yenilikleri yakından takip ediyoruz ve genç yeteneklerle bir arada olabileceğimiz her anı en doğru şekilde değerlendiriyoruz. Uçtan uca üretim yetkinliğine sahip bir enerji ve teknoloji markası olarak ülkemizin geleceğine büyük katkı sunacak, tek çatı altında Avrupa’nın en büyük enerji ve teknoloji kampüsü için çalışmalara başladık. 115.155 metrekare büyüklüğe sahip Beta Enerji ve Teknoloji Kampüsü; üretim tesisi olmanın yanı sıra ülkemizde bilimin, teknolojinin, eğitimin ve sosyal yaşamın vazgeçilmez merkezlerinden biri olacak. Beta Enerji olarak hem sektörümüzdeki faaliyetlerimizle hem de Teknofest gibi ülkemizdeki önemli etkinliklere verdiğimiz destekle teknoloji geliştiren, üreten Türkiye hedefine katkı sağlamaya devam edeceğiz” dedi.