SON DAKİKA
Teknoloji Cuma 06 Eylül 2024 02:11

BENZERSİZ ESNEKLİK VE BASİTLİK SUNUYOR

Fortinet, birleşik SASE çözümündeki yeni geliştirmelerle benzersiz esneklik ve basitlik sunuyor. Yeni bağımsız SASE teklifi ve akıllı üretken yapay zeka entegrasyonu, şirketin SASE inovasyonuna olan bağlılığını ortaya koyuyor.

Benzersiz esneklik ve basitlik sunuyor

Ağ ve güvenliğin yakınsamasına öncülük eden küresel siber güvenlik lideri Fortinet, güçlü birleşik SASE çözümüne bağımsız SASE ve üretken yapay zeka (GenAI) yeteneklerinin eklendiğini duyurdu. Fortinet Unified SASE, Fortinet'in Secure SD-WAN çözümü ile buluttan sağlanan güvenlik hizmeti sınırı (SSE) arasında sorunsuz yönetim, görünürlük ve güvenlik için tek bir konsol altında tam entegrasyon sağlıyor. Bugün duyurulan yeni güncellemeler, şirketin müşterilerine kapsamlı ve son derece esnek bir birleşik SASE çözümü sunma vizyonunu daha da ileriye taşıyor. 

Fortinet CMO'su John Maddison, “Bugün birçok satıcı, parçalanmış SASE yeteneklerini paketliyor ve buna “birleşik SASE” adını veriyor. Fortinet, tek bir veri havuzu, tek bir işletim sistemi ve yapay zeka odaklı güvenlik ile birleştirilmiş ve müşterilere benzersiz bir dağıtım esnekliği sunan birleşik bir SASE çözümüne sahip tek satıcıdır. Sadece gerçekten entegre bir çözüm sunmakla kalmıyoruz, aynı zamanda bağımsız SASE ve yeni üretken yapay zeka özellikleriyle daha fazla esneklik ve basitlik de ekliyoruz.” 

Hibrit ağlar gerçekten birleşik bir SASE çözümü gerektiriyor 

Günümüzde mevcut olan çoğu SASE çözümü parçalar halinde; bu yüzden sınırlı görünürlük ve güvenlik uygulaması sağlarken birçok yönetim konsolu ve aracı gerektiriyor. Bu karmaşıklığın hem bakımı pahalı hem de güvenlikte boşluklar yaratıyor. Fortinet, SD-WAN ve SSE'yi gerçek anlamda entegre ederken tek bir işletim sistemi, yönetim konsolu, uç nokta ajanı ve veri gölü tarafından desteklenen birleşik bir SASE çözümü oluşturma becerisiyle benzersiz bir çözüm sunuyor. Fortinet Unified SASE, tüm temel SASE özelliklerini, sektörün en esnek bağlantısını (erişim noktaları ve anahtarlar dahil) ve birleşik yönetim, uçtan uca dijital deneyim izleme (DEM) ve hem şirket içinde hem de bulutta sıfır güven ile tutarlı güvenlik politikası uygulaması ile akıllı AI entegrasyonları sağlıyor.   

Esnek bağlantının önemi: Bağımsız SASE 

Gartner®'a göre, “Alıcılar, trafiğin nereye yönlendirildiği, nerede denetlendiği ve günlüklerin nerede saklandığı dahil olmak üzere veri ve bulut bağımsızlığı için giderek daha fazla seçenek talep ediyor.” Bu durum özellikle finans, devlet ve sağlık hizmetleri gibi hassas verilere sahip, yüksek düzeyde düzenlemeye tabi dikey sektörlerde faaliyet gösteren kuruluşlar için geçerli. Yeni Fortinet Sovereign SASE, kurumların denetim ve günlükler üzerinde yerel kontrolü sürdürmelerini sağlayan kapsamlı bir SASE dağıtım seçeneği sunuyor. Bu da büyük kurumlara ve hizmet sağlayıcılara gelişmiş güvenlik ve esneklik sunarken sağlam veri gizliliği ve uyumluluğu sağlıyor.  

Fortinet bağımsız SASE ile müşteriler, verilerinin nasıl yönlendirileceğini ve güvenlik denetimlerinin nerede yapılacağını, Fortinet'e, bir iş ortağına veya müşteriye ait bir veri merkezine belirleyebilirken, trafiklerinin Fortinet'in tam güvenlik yığını tarafından korunmasını sağlayabiliyor. 

SD-WAN için FortiAI, üretken yapay zekanın gücünü birleşik SASE'ye taşıyor 

Üretken Yapay Zeka, BT ve siber güvenlik personelini desteklemek ve daha iyi kararları daha hızlı almalarını sağlamak için kritik bir araç olarak ortaya çıktı. Fortinet'in Üretken YZ asistanı FortiAI, artık tüm SD-WAN altyapısını yönetmek ve düzenlemek için Fortinet Secure SD-WAN için kullanılabiliyor. Bu entegrasyon, görsel ve yapılandırma yardımı, danışmanlık ve sorun giderme dahil olmak üzere 0. Günden 2. Güne kadar olan operasyonları hızlandırıyor ve geliştiriyor. Müşteriler artık SD-WAN çözümlerini her zamankinden daha hızlı ve verimli bir şekilde kurup yönetebiliyor. 

Sürekli inovasyon Fortinet Birleşik SASE'ye gelişmiş özellikler kazandırıyor 

Fortinet, sürekli SASE inovasyonuna kendini adamış durumda ve kurumların değişen ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri ve saldırganlardan bir adım önde olabilmeleri için aylık güncellemeler yayınlıyor. Son Fortinet Unified SASE güncellemeleri şunları içeriyor: 

Uzak tarayıcı izolasyonu (RBI) artık FortiSASE bulut tabanlı yönetim konsolunda yerel olarak yapılandırılabiliyor, böylece kurumlar hassas verilerini web kaynaklı saldırılardan korumak için kullanıcı web tarama trafiğini izole edebiliyor.  

Fortinet Secure SD-WAN şimdi isteğe bağlı tam örgü ağlar için daha iyi ağ performansını ve otonom SD-WAN ağları oluştururken sorunları gerçek zamanlı olarak düzelten kendi kendini iyileştirme özelliklerini destekliyor. 

Fortinet'in Unified SASE'indeki yerel SCIM desteği, kimlik sağlayıcıda oluşturulan kullanıcı ve grupları doğrudan SASE portalında kullanılabilir hale getirerek yönetim ve operasyonları kolaylaştırıyor. Bu, ayrı BT ekipleri arasındaki koordinasyon ihtiyacını azaltarak idari görevleri basitleştiriyor ve verimliliği artırıyor. 

Evrensel ZTNA güncellemeleri, herhangi bir konumdan herhangi bir uygulamaya erişim desteği ve tüm ZTNA uygulama entegrasyonları için yapılandırmaları otomatikleştirerek hedefleri ayrı ayrı yapılandırma ihtiyacını ortadan kaldıran bir uygulama kataloğu içeriyor.