SON DAKİKA
Yerel Yönetimler Pazartesi 08 Şubat 2021 04:30

BELEDİYEDEN 100 MİLYONLUK GENÇLİK VE SPOR YATIRIMI

Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin Sivas'a kazandırılacak 100 milyon TL değerindeki Gençlik Merkezleri ve Spor Komplekslerinin proje tanıtım toplantısını gerçekleştirdi.

Belediyeden 100 milyonluk gençlik ve spor yatırımı

Fidan Yazıcıoğlu kültür merkezinde düzenlenen proje tanıtım toplantısına projeler hakkında katılımcılara sunum yapan Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, amaçlarının milli ve manevi değerlere hâkim bir nesil yetiştirmek olduğunu belirterek “En büyük gayemiz iyi eğitim almış, kendini yetiştirmiş, ahlaki ve davranışıyla örnek olan aile ve akrabalık bağları kuvvetli, büyüklerine saygı, küçüklerine sevgi ve merhamet gösteren özü, sözü bir doğru, dürüst, iffet ve hayâ sahibi, yardım sever, çalışkan kısacası milli ve manevi değerlere haiz bir nesil yetiştirmek. Gençlerimize yönelik çalışmalarımızın odak noktası bu hedeflerle ve bu amaçlarla olmaktadır. Bu anlamda gençlerimizin eğitimine önemli bir yeri olan okullarımıza takviye olarak fiziki ve zihni gelişmelerine yardımcı olan kültür, sanat ve spor merkezlerine yenilerini kazandırmayı ve gençlerimiz arasında iletişim ve dayanışmanın güçlendirilmesini arzu ediyoruz. Genç,  yaşlı ve kadın, erkek toplumun tüm kesimlerinin sosyal hayata daha etkim katılımlarını sağlamak, boş zamanlarını verimli kullanmak, meslek edinmelerine yardımcı olarak istihdamı arttırmak adına şehrimize yeni gençlik ve kültür merkezleri kazandırıyoruz” dedi.

Yeni gençlik ve kültür merkezleri

Gençlik ve Spor Bakanlığının 30 milyon liralık bir desteği ile birlikte Sivas Belediyesi olarak toplam 100 milyon lirayı aşan yatırım bedeline sahip yeni yatırım ve tesisleri Sivas’ kazandıracaklarını söyleyen  Başkan Bilgin şehrimizin ihtiyaç duyulan bölgelerine öncelik vererek ilk etapta;  “Fatih, Şeyhşamil ve Alibaba Mahallelerinde yeni Gençlik ve Kültür Merkezleri inşa edeceğiz. Hazırlanan konsept proje, Fatih ve Şeyh Şamil’de birebir uygulayacak. Alibaba Mahallesi’nde ise arazinin durumu, bölgenin ihtiyaç ve taleplerini göz önünde tutarak revize edilecek. Proje kapsamında atölyeler, çok amaçlı salon, spor salonu, kütüphane, kreş, okuma salonu ve idari bina yer alıyor. Bodrum, 1 ve 2. Kat olmak üzere toplam 5.000 metrekarelik inşaat alanlı bir yapı oluşturulacak. Bodrum katta spor alanları, zemin katta fuaye ve sergi alanı, kreş, kafe, idari bölüm, kütüphane, eğitmen odaları, 1. katta atölyeler, sınıflar ve eğitim salonu, 2. Katta ise hobi odaları, bilişim salonu, akıl oyunları odası ve masa tenisi odası gibi üniteler bulunacak. Yakın zamanda uygulama ihalesine geçilerek bahsi geçen bölgelere yeni kültür merkezlerinin kazandırılmasını hedefliyoruz dedi.