Dolar $
32.72
%-0.38 -0.12
Euro €
35.3
%0.45 0.16
Sterlin £
41.73
%-0.21 -0.08
Çeyrek Altın
3993.39
%-0.45 -17.75
SON DAKİKA
Hibya Haber Ajansı | DÜNYA Cuma 28 Haziran 2024 20:20

BELÇİKA BAŞBAKANI: BAZEN ÇORBA SERVİS EDİLDİĞİ SICAKLIKTA YENMİYOR

Giorgia Meloni'nin Çarşamba günü İtalyan parlamentosunda yaptığı öfkeli konuşma sorulduğunda De Croo bir Hollanda atasözüne başvurdu. "Bazen çorba servis edildiği sıcaklıkta yenmez. Bu "temelde dün dünde kaldı, bugün masanın etrafında ne söylendiğini dinleyelim.'' diye konuştu.

Belçika Başbakanı: Bazen çorba servis edildiği sıcaklıkta yenmiyor

Belçika'nın görevden ayrılacak başbakanı Alexander De Croo, Avrupa'nın üç Avrupa yanlısı siyasi grubu arasında AB'nin en üst düzey görevleri konusunda varılan anlaşmaya yönelik eleştirileri reddetti.

Belçika'da yedi partili bir koalisyon hükümetine liderlik eden liberal De Croo zirveye gelirken, farklı siyasi güçler arasında anlaşma sağlamanın "demokrasinin işleyişi" olduğunu söyledi.

Alexander De Croo ''Birlikte çalışabilecek siyasi grupların koalisyonunun ne olduğuna bakmalısınız... çünkü önümüzdeki beş yıl içinde ihtiyacımız olan şey siyasi istikrar ve hızlı hareket edebilmektir. Demokrasi sadece bloklaşmayla ilgili değildir, demokrasi kimin birlikte çalışmak istediğiyle ilgilidir ve bu üç siyasi grup tüm Avrupalıların yararı için birlikte çalışmaya isteklidir.'' diye konuştu.

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR