Dolar $
33.58
%0.01 0
Euro €
36.71
%0.01 0
Sterlin £
42.91
%-0.01 -0
Çeyrek Altın
4291.65
%0.16 6.81
SON DAKİKA
KİTAPLAR ARASINDA Pazar 11 Ağustos 2024 17:52

BEDEN NEDİR NASIL KULLANILIR

Yazar: Akif Manaf AZ Yayıncılık

Beden Nedir Nasıl Kullanılır

Kitapları 73 dile çevrilen, 95 eserin  yazarı ve Nobel Barış Ödülü Adayı Akif Manaf’ın, merakla beklenen yeni kitabı “Beden Nedir ve Nasıl Kullanılır?” raflardaki yerini aldı. 

Yazar, bu kitapta “Beden” konusunu tüm detaylarıyla, kapsamlı bir biçimde ele alıyor. A.Z. Yayıncılıktan çıkan kitap, hem derin teorik bilgilere hem de çok boyutlu pratik deneyimlere dayanıyor.  

Akif Manaf, kitapta beden üzerine önemli tespitler yapıyor ve şunları söylüyor:

“Beden, canlı varlıkların fiziki veya maddi bölümü ya da vücududur. Ayrıca vücudun baş, kol ve bacak dışında kalan bölümüne yani gövdeye de bazen beden denilmektedir. Bunun dışında “beden” denilen unsur bir makine veya biyorobottur.

Gerçek şudur ki “insan” denilen canlı varlık iki unsurdan ibarettir: Beden ve Ruh. Beden maddeden, ruh ise bilinçten ibarettir. Maddi bedeni bilinçli yapan ruhtur çünkü ruh bilincin kaynağıdır.

Beden dinamik, hareketli ve etkilere açıktır. Görülebilen bu beden üzerinde birey bir kimlik kurmaktadır. Bedensel imgeyle bağlantılı olarak sosyal dünyadan çeşitli etkiler gelir ve bedene müdahale eder.

İnsan, sosyal bir varlıktır ve sosyalleşmek için bedeni bir iletişim aracı olarak kullanır. Beden sosyolojisine göre insan bedeni sosyal olarak yapılandırılmakta ve kültürel temsil sistemi oluşturulmaktadır.

Beden her türlü deneyimin somutlaşma ve ifade edilme alanıdır. Şayet bedende dengeler bozulursa bu hastalık belirtisi olarak görülür. İnsan psikolojisindeki bir bozulma bedende açığa çıkan bir hastalığa neden olur.

Gerçek şudur ki beden tekâmül etmek için bir enstrümandır. Bir insan tekâmül ettiğinde beden enstrümanından ahenkli bir müzik ortaya koyar. Tekâmül eden insan bütün semptomların ötesini görür ve hem bedensel hem de ruhsal iyileşmeyi sağlar.”

Kitaptan başlıklar:

Bu kitabı okuyan insan, beden konusundaki bütün sorularına cevap bulacaktır!

Beden nedir?

Beden sosyolojisi nedir?

Beden mekanizması nedir?

Beden sevgisi nedir?

Beden zenginliği nedir?

Beden mucizesi nedir?

Beden gizemi nedir?

Beden bilgeliği nedir?

Beden gerçeği nedir?

Beden orgazmı nedir?

Beden mutluluğu nedir?

Bu ve bunun gibi sorular artık cevapsız kalmayacak!

Günümüzün en sıra dışı yazarlarından olan ve kişisel gelişim okurlarının yakından takip ettiği Manaf, kitaplarında farkındalığı artıran keskin analizler ile öne çıkıyor. Yaratıcılık, Aşk, Zekâ, Başarı, Mutluluk, Değişim, İnsan, Devrim, Hırs, Şöhret, Siyaset, Ahlak, Merhamet, Aydınlanma, Bilinç, Anlayış, Zihin, Bilgelik, Yol, Duygu, Masumiyet, Kuşku, Merak, Kahkaha ve Fanatizm gibi insana dair hemen her konuda 95 eseri bulunan yazar, şaşırtıcı bir sadelik ve akıcı bir anlatımla her kesime hitap ediyor. Tüm kitapseverler yazarın yüze yakın kitabına ilişkin paylaşımları, yazarın kitaplarına özgü sosyal medya hesapları üzerinden de takip edebiliyor. 


ABONE OL
Hepsiburada web  300x250