Dolar $
32.67
%0.26 0.08
Euro €
35.41
%0.33 0.11
Sterlin £
42.03
%0.36 0.15
Çeyrek Altın
4090.72
%1.72 68.27
SON DAKİKA
Ahmet Muammer GÜNGÖR | SAĞLIK Perşembe 04 Temmuz 2024 16:42

BEBEĞİNİZE ISLAK MENDİL SEÇERKEN NELERE DİKKAT ETMELİSİNİZ?

Bebeğinizin narin cildi, dünyayı keşfetmeye hazır, yumuşacık bir mucizedir. Ebeveyn olarak, bu mucizeyi korumak ve beslemek için en iyisini istersiniz. Bu da bebeğinizin cildine ne dokunduğuna özen göstermeniz gerektiği anlamına gelir.

Bebeğinize Islak Mendil Seçerken Nelere Dikkat Etmelisiniz?

Bebeklerin hassas cildi, yetişkinlere kıyasla daha ince ve dış etkenlere karşı daha savunmasızdır, ayrıca cilt bariyerleri de yetişkinlere göre daha az gelişmiştir. Bu nedenle bebeklerin cildi nemi tutarken zararlı maddeleri dışarıda tutmakta zorlanır. Bu özellik bebekleri kimyasallara, tahriş edici maddelere ve güneşin zararlı ışınlarına karşı daha savunmasız hale getirir. 

Yaz aylarında tüketim artıyor

Temizleme mendillerinin maruziyet değerlendirmesinin ele alındığı bir çalışmada*, bu ürünlerin içeriğindeki losyonun %3,5’inin cilde geçtiği ve günlük maruziyetin yaz mevsiminde artan ihtiyaç sebebiyle kış mevsimine nazaran önemli düzeyde fazla olduğu saptanmıştır. Bu nedenle, bebeğiniz için ürün seçerken son derece dikkatli olmak ve hassas ciltler için özel olarak formüle edilmiş ürünlere yönelmek önemlidir.

Etiket okuma alışkanlığı önemli

Sapro Ar-Ge Direktörü Belgin Sile, bilinçli tüketici olmanın anahtarının ürün etiketlerini doğru okumaktan geçtiğini vurguluyor ve etiket okuma alışkanlığını nasıl kazanabileceğimizi şöyle anlatıyor: 

“Bebek ve çocukların kullanımına yönelik üretilen kozmetik ürünlerin tamamen katkısız olması neredeyse imkansızdır. Bu nedenle, ürün tercih ederken yasal düzenlemelerle yönetmeliğin belirlediği sınırları aşmayan ürünlere yönelmek önemlidir. Aldığınız ürünün içerik kısmında, ürünün içinde en çok bulunan bileşen miktarı ilk sırada yer alacak şekilde listelenmiştir. Temiz içerikli ürünler, sentetik kimyasallar, parabenler, ftalatlar ve yapay renklendiriciler ve alerjenler gibi bebeğinizin cildi için zararlı olabilecek bileşenler içermez.”

  • Doğal İçerik: Bileşenlerin doğal kaynaklardan elde edildiği anlamına gelir.
  • Hipoalerjenik: Ürünün alerjik reaksiyona neden olma olasılığının düşük olduğunu ifade eder.
  • Mikrobiyom dostu: Cildin doğal mikrobiyomunu korumaya ve beslemeye yardımcı olan ürünler ve uygulamalar anlamına gelir. Bebeğinizin cilt mikrobiyomu, trilyonlarca mikroorganizmadan oluşan karmaşık bir ekosistemdir ve bu mikroorganizmalar cildin sağlığı ve işlevi için hayati önem taşır.
  • Vegan: Vegan kozmetik ürünler, hayvan kaynaklı içerikler veya hayvan testleri içermeyen ürünlerdir. Bu ürünler, hayvanlara zarar vermeden cildinizin bakımı için doğal ve etik bir seçenek sunar.

Yüzde Yüz Doğal içerikli Newipe®, kompostlanabilir ve biyoçözünür yapıda

Sile, “Yeni nesil bebek mendilimiz Newipe®, kompostlanabilir ve biyoçözünür özellikteki yumuşacık kumaşı, mikrobiyom dostu ve vegan sertifikalı %100 doğal içeriği, geri dönüştürülebilir özellikteki ambalajı ve karbon ayak izini azaltan çevre dostu üretim teknolojisiyle hem tüketicilerin beğenisini kazanırken hem de doğa döngüsüne entegre olarak çevresel dengenin korunmasına yardımcı oluyor. Kısa süre önce, İstanbul Sanayi Odası’nın, üretim süreçlerinde sürdürülebilirliği odak noktası haline getiren sanayi firmalarını ödüllendirmek için düzenlediği "İSO Yeşil Dönüşüm Ödülleri 2024”de, Newipe® Yeni Nesil Bebek Mendili ürünümüzle çevre dostu ürün kategorisinde jüri özel ödülüne layık görüldük.” diyor.

Hem bebeğinizin cildine hem de geleceğe dost bir ürün

Tamamı doğal içerikler ve yeni nesil viskon kumaş ile sürdürülebilir bir şekilde üretilen Newipe® Yeni Nesil Bebek Mendili, doğada hızlı çözünen ve plastik içermeyen doğal yapısıyla çevreye ve geleceğe dost bir ürün. Bebeğinizin narin cildine %100 doğal içeriklerle dokunan, mikrobiyom dostu ve vegan sertifikalı, Türkiye'de ilk defa üretilen yepyeni bebek mendili Newipe®’a trendyol.com, hepsiburada.com online satış kanallarından ve Migros mağazalarından ulaşabilirsiniz.

 

ABONE OL