SON DAKİKA
Teknoloji Pazar 15 Eylül 2024 12:14

BBİRÇOK SÜRECİ TEK PORTALDA TOPLADI

Türkiye'nin en büyük yerli bulut hizmet sağlayıcısı Bulutistan ve Sistem Global önemli bir iş birliğine imza attı. Bulutistan ve Sistem Global arasında gerçekleştirilen iş birliği çerçevesinde alanında öncü 2 büyük Türk şirketi tamamlayıcı servislerle müşterilerine katma değerli hizmetler sunacak. İki farklı ekosistem bir araya gelerek şirketlere katma değer kazandıracak. Birçok süreç tek bir portal üzerinden yönetilebilecek.

Bbirçok süreci tek portalda topladı

Rekabet süreçlerinin giderek arttığı günümüz iş dünyasının en temel problemlerinden birini birbiri ile uyumsuz programlar oluşturuyor. Her programa ayrı bir maliyet ve ciddi bir zaman kaybı gözü ile bakan firmalar, hantal altyapılardan kurtularak bütün işlerin tek bir programda birleştirilmesinin gerekli olduğunu vurguluyorlar. Bu uygulama ile kamburlarından kurtulacak olan şirketler hem zamandan kazanacak hem de maliyetleri asgariye düşürerek daha rekabetçi olabilecekler.

Bulut tabanlı uygulamalar alanında gerçekleştirdiği yenilikçi, inovatif ve efektif uygulamalar ile ‘Türkiye’nin verisinin Türkiye’de kalması gerektiğini çalışma ilkesi edinen Bulutistan, çalıştığı firmalara katma değer üretmeye devam ediyor. Bulutistan ve Sistem Global çok önemli bir iş birliğine imza atarak farklı iki ekosistemi aynı potada buluşturdu. Bulutistan ve Sistem Global arasında gerçekleştirilen iş birliği çerçevesinde alanında öncü 2 büyük Türk şirketi tamamlayıcı servislerle müşterilerine katma değerli hizmetler sunacak.

Gökhan Gençtürk: Bulutistan ve Sistem Global iş birliği kazandırmaya devam edecek

Bulutistan ve Sistem Global arasında gerçekleşen iş birliği ile kazananın firmalar olacağının altını çizen Bulutistan Genel Müdürü Gökhan Gençtürk, “Bulutistan olarak çözüm odaklı bir anlayışımız bulunuyor.  Bulutistan ve Sistem Global arasında gerçekleşen bu iş birliği ile çalıştığımız şirketlere katma değer kazandırmaya devam edeceğiz” dedi.

Demirhan Şener: İki farklı ekosistemi bir araya getirdik 

“Sunduğumuz büyüme odaklı iş servisleri ve danışmanlık hizmetlerimiz ile Bulutistan’ın sunduğu teknoloji odaklı bulut bilişim ekosistemini bir araya getirerek iki ekosistemi birleştirdik” diyen Sistem Global Yönetim Kurulu Üyesi Demirhan Şener, Bulutistan’ın firmaların ihtiyaç duyabileceği teknoloji servislerini sunarken, kendilerinin de bu firmaların büyüme yolculuğuna rehberlik ettiklerini belirtti. Şener, “Sistem Global olarak, katma değerli üretim hedefleyen işletmelere sunduğumuz iş servisleri ve danışmanlık hizmetlerimizle bu yolculukta güvenilir bir rehberiz. Mikro ölçekli işletmelerin ve KOBİ'lerin tüm büyüme evrelerini yakından takip ediyor, büyük işletmelerin halka arz veya globale açılma süreçlerinde emin adımlarla ilerlemelerine yardımcı oluyoruz. Regtech çözümlerimiz ile müşterilerimizin mevzuata uyum süreçlerini kolaylaştırıyor ve yeni nesil sermaye araçları ile finansmana erişim desteği sağlıyoruz” ifadesini kullandı.

Birçok süreç tek bir portal üzerinden yönetilecek

Bu iş birliği ile Türkiye'deki Ar-Ge ve Tasarım Merkezleri'nin proje, personel, işgücü ve bordrolama gibi birçok sürecini tek bir portal üzerinden yönetmelerini sağlayan bulut tabanlı yazılım platformu olan Argera’nın, Bulutistan altyapısında çalışması ve bu oluşturulan yeni servisin hem Sistem Global hem Bulutistan müşterilerine sunulması gerçekleşmiş oldu. Bulutistan ve Sistem Global, ekosistemin ve şirketlerin birlikte oluşturdukları çözüm gücüne inanıyor. İki firma arasında gerçekleşen güç birliği ile farklı ekosistemlerin birbirleriyle iş birliği yaparak daha büyük yapılar kurması amaçlanıyor.