Dolar $
32.49
%-0.15 -0.05
Euro €
34.88
%0.21 0.07
Sterlin £
40.7
%0.11 0.04
Çeyrek Altın
3990.84
%0.83 32.57
SON DAKİKA
Savunma Perşembe 10 Haziran 2021 02:52

"BAYKAR ÇOK BÜYÜK BİR BAŞARI ELDE ETTİ"

Letonya Başbakan Yardımcısı ve Savunma Bakanı Artis Pabriks, Türkiye ile savunma sanayinde iş birliğine ilişkin bir sonraki adımın, Türkiye'nin sunduğu ürünleri daha fazla araştırmak olacağını belirterek, "Baykar çok büyük bir başarı elde etti. Ayrıca Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki son savaşta da bu teknolojinin üstün niteliklerini gösterdiğini düşünüyorum" dedi.

"Baykar çok büyük bir başarı elde etti"

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir ile de bir araya geldiğini hatırlatan Pabriks, Türkiye ile Letonya arasında savunma sanayi ilişkilerini artırmayı amaçlayan Savunma Sanayii İş Birliği Mutabakat Muhtırası'na imza attıklarını da hatırlattı.

Şartlarımıza uygunluğu önemli 

Türkiye'den SİHA Bayraktar TB2 alacak olan Polonya gibi Letonya'nın da benzer bir alım yapmayı düşünüp düşünmediği yönündeki soruya cevaben ise Pabriks, şunları kaydetti: "'Bu ürünü ya da şu ürünü alıyoruz.' demeden önce söz konusu ürünün bizim şartlarımıza ne kadar uygun olup olmadığını görmeli, elbette ortak araştırma geliştirme yapabilmeli ve kendi ürünlerine ilişkin teklif sunan başka ülkeler olduğu da göz önünde bulundurulursa, konuyu rekabetçi açıdan da değerlendirmeliyiz. Dolayısıyla, bir sonraki adımın, Türk şirketlerinin sunduğu ürünleri nasıl daha fazla araştırabileceğimizi bulmak olacağını söyleyebilirim.”



ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR