SON DAKİKA
Lojistik Perşembe 05 Eylül 2024 02:51

BATU LOGİSTİCS'TEN YÜZDE 35 BÜYÜME

ADR lojistiğinde öncü firmalardan Batu Logistics, Türkiye'nin kimyasal ürün ticaretinde önemli ortaklarından İngiltere, İsviçre, İtalya ve Benelüks ülkelerindeki büyümesini Ocak-Temmuz döneminde yüzde 35 artırdı.

Batu Logistics'ten yüzde 35 büyüme

Şirketin Genel Müdürü Efe Göktuna, Avrupa çapındaki bilinirlikleri ve güçlü iş birlikleri sayesinde, kimyevi madde taşıma sayılarını istikrarlı şekilde arttırdıklarını ve “vize sorunu”nun olumsuz etkilerini de minimuma indirdiklerini söyledi.

TİM verilerine göre, Ocak-Temmuz döneminde kimyasal ürünlerin ihracatının yüzde 53,1'i Avrupa ülkelerine yapıldı. AB ülkelerine yapılan toplam ihracatın yüzde 14’ünü kimya ürünleri oluşturdu. Hollanda ve Romanya, sırasıyla 1 milyar 365 milyon dolar ve 1 milyar 231 milyon dolarla en fazla kimya ihracatı yapılan ülkeler oldu.

Şirketin Genel Müdürü Efe Göktuna, söz konusu ülkeler ile Türkiye arasındaki taşımalarda 2024 yılı için belirledikleri hedeflere daha yılın ilk yarısında büyük ölçüde ulaştıklarını söyledi. 

Kimyevi ürün taşımalarında müşteri odaklı çözümlerle maliyet avantajı sunduklarını belirten Göktuna, İthalat yüklemelerimizin yanı sıra ihracatçılarımız için de operasyonlar yönetiyoruz. Kimyevi madde taşımaya uygun ADR’li araç tedarik altyapımız sayesinde, tüm talepleri karşılayabiliyoruz.” dedi.

Göktuna, kimyasal maddelerin güvenli taşıma ve depolama süreçlerinin önemine değinerek, "Kimyasal ürünlerde önceliğimiz güvenlik. 20 yılı aşan bilgi birikimimiz ve uzun yıllardır birlikte çalıştığımız müşterilerimizin güveni, iş süreçlerimizi motive ediyor"  şeklinde konuştu.

Vize sorunlarına da değinen Göktuna, "Türk tır sürücülerine karşı uygulanan vize politikası taşıma işlemlerini zorlaştırsa da, Avrupa’daki güçlü tedarikçi ağımız sayesinde bu sorunların etkilerini minimuma indiriyoruz" ifadelerini kullandı.