SON DAKİKA
sabancı holding mobil alt
Teknoloji Pazartesi 28 Ekim 2024 15:55

BAŞOĞLU KABLO, 7. YETENEK YÖNETİMİ KONFERANSI'NA KATILDI

Türkiye'nin önde gelen kablo üreticisi Başoğlu Kablo, otomotiv sektörünün en prestijli etkinliklerinden biri olan ve Taşıt Araçları Tedarik Sanayicileri Derneği (TAYSAD) tarafından düzenlenen 7. Yetenek Yönetimi Konferansı'na katılım sağladı. 10 Ekim tarihinde düzenlenen organizasyona Başoğlu Kablo Genel Müdürü Tolga Başoğlu ve İnsan Kaynakları Müdürü Birsen Ocak katıldı.

Başoğlu Kablo, 7. Yetenek Yönetimi Konferansı'na Katıldı

Kablodaki global kalitesi ve üstün hizmet anlayışının yanı sıra kurumsal yapısıyla da sektörün en iyi markaları arasındaki yerini daima korumayı başaran Başoğlu Kablo, yetenek yönetimi ve insan kaynakları stratejilerine yoğunlaşarak, gelecekteki büyüme hedefleri doğrultusunda doğru yetenekleri keşfetme, geliştirme ve bünyelerinde tutmalarına yönelik önemli tartışmaların yapıldığı platformlarla profesyonelliğini katlamaya devam ediyor.

Konferansın ana teması olan dijitalleşme ve endüstri 4.0’ın, insan kaynakları süreçlerine ve yetenek yönetimine olan etkisi vurgulandı. Dijitalleşme sürecinde insan kaynağının geliştirilmesi ve bu sürece entegre edilmesi, gelecekte başarılı olmanın anahtarı olarak değerlendirildi. Başoğlu Kablo ekibi de bu kapsamda, şirketin dijital dönüşüm stratejileriyle uyumlu, yenilikçi bir insan kaynakları yönetimi sistemi oluşturma hedeflerini pekiştirdi.

Konferans süresince gerçekleştirilen oturumlarda, iş dünyasında giderek önem kazanan konular arasında iş gücünün sürdürülebilirliği, çalışanların sürekli eğitimlerle desteklenmesi ve genç yeteneklerin sektöre kazandırılması gibi başlıklar öne çıktı.

Şirket, çalışan memnuniyetini artırmanın ve yetenekleri elde tutmanın sadece doğru işe alım stratejileriyle değil, aynı zamanda çalışanlara sunulan kariyer gelişimi fırsatları, eğitim olanakları ve esnek çalışma şartlarıyla mümkün olduğunu vurgulayan Başoğlu Kablo yetkilileri, bu doğrultuda şirketin yetenek yönetimi stratejilerinin bir parçası olarak iç eğitim programlarına ve çalışanların kişisel gelişimine yönelik yatırımlara daha önceki yıllarda olduğu gibi önümüzdeki yıl da hız vereceğini ifade etti.

TAYSAD’ın düzenlediği 7. Yetenek Yönetimi Konferansı’nda, otomotiv tedarik sanayisinde insan kaynakları yönetimine dair yenilikçi yaklaşımlar tartışılırken, Başoğlu Kablo da bu alanda öncü rolünü sürdüreceğini bir kez daha kanıtladı.

Şirket, dijitalleşen dünyada daha verimli bir iş gücü yaratma hedefiyle insan kaynakları yönetiminde küresel standartlara uygun bir dönüşüm gerçekleştirmeye kararlılığını ortaya koydu. Bu sayede, Başoğlu Kablo, hem Türkiye’de hem de uluslararası alanda rekabet gücünü korumayı ve artırmayı hedefliyor.

Başoğlu Kablo’nun katıldığı prestijli etkinlik, sadece mevcut iş gücünü daha verimli hale getirmekle kalmayıp, aynı zamanda yeni nesil yetenekleri sektöre kazandırmak için de önemli bir fırsat sundu. Böylece Başoğlu Kablo, inovatif insan kaynakları yönetimi stratejileriyle sektördeki liderlik pozisyonunu pekiştirme yolunda önemli bir adım daha atmış oldu.

ABONE OL
sabancı detay