Dolar $
32.9
%-0.38 -0.12
Euro €
35.84
%-0.37 -0.13
Sterlin £
42.55
%-0.33 -0.14
Çeyrek Altın
4157.18
%-0.63 -26.17
SON DAKİKA
Hibya Haber Ajansı | Yerel Yönetimler Pazar 21 Temmuz 2024 11:00

BAŞKAN YAVAŞ: KEÇİÖREN CEMEVİ'MİZ ÇOK YAKINDA HİZMETE AÇILIYOR

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Muharrem ayı nedeniyle Keçiören Belediyesi tarafından düzenlenen "Aşure Lokması" etkinliğine katıldı.

Başkan Yavaş: Keçiören Cemevi'miz çok yakında hizmete açılıyor

Keçiören Belediyesi, Muharrem Ayı nedeniyle “Aşure Lokması” etkinliği düzenledi. 

Binlerce Başkentlinin bir araya geldiği etkinlikte Dede Ali Yahya Kalender ile Dede Feyzullah Güvenç’in duasının ardından kazanın başına geçen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, aşureyi karıştırdıktan sonra kaplara koyarak vatandaşlara dağıttı.

Konuşmasında Muharrem ayının birlik ve beraberlik için önemine vurgu yapan ve Keçiören’de inşa edilen Cemevi’nin yakında açılacağının müjdesini veren Yavaş, “Sizler, bizler Matem Ayı boyunca acımızı içimize akıtır ve tuttuğumuz yasın Allah katında kabul görmesini dileriz. Zalimin zulmüne karşı Hakkın ve haklının yanında durarak şehit olan Hz. Hüseyin’i saygıyla anıyor, tuttuğumuz matem orucunun Hak katında kabul görmesini diliyorum. Keçiörenli hemşehrilerimize verdiğimiz bir söz vardı. Keçiören Cemevi’miz çok yakında hizmete açılıyor. Mamak’ta da bir cemevi projemiz vardı. Şu anda maalesef tasarruf tedbirlerine takıldı ancak bu konuda da Sayın Bakan’a yazı yazarak buranın da temelinin atılması için kendisinden izin isteyeceğiz.” dedi.

“Aşure Lokması”etkinliğinde sahne alan sanatçılar Tolga Sağ, Ersin Perçin, Deniz Soluğan, Gülseren Kılıç ile Sadık Erkmen’in türkülerine eşlik eden Başkentliler, Yozgat Demokrat Dernekler Federasyonu Semah Topluluğu’nun semah gösterisini deizledi.

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR